Fräscha upp ditt slitna betonggolv

Fräscha upp ditt slitna betonggolv

Har du ett slitet betonggolv eller behöver ditt gamla trägolv en uppfräschning? Med vår två-komponents golvfärg, får du ett fint golv som håller många år till utan en större renovering. Förbehandla det befintliga golvet genom att noggrant rengöra det från löst liggande smuts och damm. Använd gärna en våt- och torrdammsugare.

Skura vid behov med lämpligt rengöringsmedel för din golvtyp. Ventilera rummet väl och tänk på att använda skyddshandskar och skyddsglasögon.

Måleriverktyg

Blanda ihop komponenterna A och B med en omrörarpinne till önskad mängd för en första strykning och måla ett tunt lager på golvet. Med en bra pensel kommer du åt längs alla kanter och med en roller i set har du allt för att snabbt och enkelt måla de lite större ytorna.

Använd ett justerbart teleskopskaft för en lättare och bekväm arbetsställning. Ett par tråginsatser underlättar rengöring mellan strykningarna. Låt färgen torka minst i 10 timmar och högst 24 timmar, och stryk sedan ytterligare en gång.

Färgflingor i golvfärgen

Kombinera med färgflingor som du kastar upp och låter falla ner i våt färg vid andra strykningen. Dessa ger en skiftande effekt på golvet. Slipa lätt med ett fint slippapper efter att färgen härdat.

Rengör noga innan du avslutar arbetet med att stryka på en klarlack på ytan. Efter 24 timmar är färgen genomhärdad och du har ett golv som känns som nytt!

Vårt breda färgsortiment

Relaterade artiklar

7 klassiska målartabbar

7 klassiska målartabbar

Undvik de vanligaste målartabbarna när du målar där hemma. Här listar vi dem och förklarar hur du undviker dem på bästa sätt.

6 färgstarka tips för utomhusmålningen

6 färgstarka tips för utomhusmålningen

Gör utomhusmålningen till ett roligt projekt där hemma. Här ger vi dig våra färgstarkaste tips!

Flytta hemifrån – så flyttar och inreder du billigare

Flytta hemifrån – så flyttar och inreder du billigare

De här tipsen hjälper dig att inreda din första bostad billigare och att göra smarta inköp!