Flytta hemifrån – så här flyttar och inreder du billigare

Flytta hemifrån – så här flyttar och inreder du billigare

Det här är dagen som du länge har väntat på. Den är efterlängtad, spännande och till och med kanske lite läskig. Och nu är den stora dagen här, det är dags att ta de första stegen in i resten av livet och att flytta in i ditt eget hem. De här tipsen hjälper dig att inreda din första bostad billigare och att göra smarta inköp!

Förr eller senare ska alla flytta hemifrån. Många har drömt om det i evigheter och noggrant planerat hur det egna hemmet ska se ut. Att flytta ut från barndomshemmet innebär början på ett nytt livsskede. Flytten till ett eget hem är början på ett livslångt äventyr.
För de allra flesta innebär flyttet till den första bostaden en massa inköp. Lyckligtvis går det att inreda och utrusta den första bostaden på en stramare budget och lite gör-det-själv-attityd, utan att göra avkall på det praktiska eller stilen.

Att göra innan man börjar inreda: städa

En ung person som otåligt väntar på att flytta in i sin första bostad funderar ofta på hur den ska se ut, inte på vad man måste göra innan man kommer åt att inreda hemmet.
Det lönar sig att städa det nya hemmet ordentligt innan du börjar ordna dina saker. Dammsug golven, torka dammet och tvätta fönstren vid behov. Städa gärna med allrent. Städprodukterna köper du förmånligt på Biltema: hos oss hittar du allt du behöver för städningen, vare sig du behöver dammsugare, mopp, städdukar, sprayflaska, sopskyffel, diskborste eller rengöringsmedel. Med högklassiga städprodukter håller du ditt nya hem skinande rent också efter flyttdagen.

Inred din nya bostad billigare

Börja med det allra nödvändigaste

Du behöver inte köpa allt som behövs i ditt nya hem på en och samma gång. Inredningen behöver inte vara komplett dagen då du flyttar in. Du kan göra inköpen så småningom, på så vis fördelar du enkelt kostnaderna över en längre tid. Den som flyttar in i sin första bostad gör klokt i att först köpa de allra nödvändigaste möblerna och husgeråden. Till en början är det allra viktigast att man kan bo i hemmet.

Börja med att köpa sådana möbler och husgeråd som är viktigast. Av de stora möblerna är säng, soffa, matbord och stolar överst på listan. Om din budget är mycket begränsad är det lönt att kolla loppisar och återvinningscentraler och dessutom säljannonserna på nätet – du kan göra fina fynd till en billig peng.
Köket är det rum som till en början behöver flest inköp, för att få vardagen att fungera. På Biltema hittar du kvalitativa husgeråd och hushållsmaskiner, såsom bestick, glas, köksdukar, kaffebryggare, mikrovågsugn, brödrost och vattenkokare. Med praktiska maskiner och tillbehör är det ett nöje att arbeta i köket, både till vardags och inför fester.

Inred praktiskt – tänk på förvaringslösningarna i hemmet

Man kan aldrig ha för mycket förvaringsutrymme! Då man flyttar in i sin första bostad, ska man från allra första början fundera på vilka förvaringslösningar det är som fungerar bäst. Olika hyllsystem och förvaringshyllor gör det enklare att hålla ordning och reda i hemmet. När varje föremål har sin egen plats på hyllan, är det lättare att hålla hemmet snyggt. Det blir också enklare att snabbt hitta det man behöver.

64429

Exempelvis är en trådback med stativ praktisk förvaring i en garderob: ta bort hyllorna i garderoben och placera flera backar på varandra. Vakuumpåsar med förvaringslåda är också ett genialt tillbehör till garderoben eller klädskåpet. Förvaringslådan sparar utrymme och skyddar kläderna och andra textilier från bl.a. fukt, lukter och insekter.

Hos Biltema hittar du också trendiga flätade korgar och behändiga klädställningar. Vi rekommenderar också att  du skaffar förvaringslådor med lock, där du kan förvara saker som säsongsbetonade kläder och skor, sportutrustning, trädgårdsutrustning eller tillbehör för tvätt och rengöring. 

Kolla in alla våra smarta förvaringslösningar

En harmonisk inredning - med enkla och billiga knep 

Du kan inreda ditt första hem med enkla medel, och du behöver inte nödvändigtvis spendera pengar på en större renovering. Du bygger upp en harmonisk inredning med kompatibla nyanser eller något bärande tema som binder alla rum till en vacker helhet. Du kan till exempel välja en färg som går igen i olika rum.

Måla!

Du kan enkelt ändra stämningen i ett nytt hem genom att måla väggarna. Hos Biltema hittar du måleritillbehören och verktygen du behöver för att uppfylla dina drömmar. Kanske vill du ha en personlig lösning för din lägenhet och måla en vägg med tavelfärg, och på så sätt förvandla hela väggen till ett levande konstverk. Kritteckningar är lätta att radera när du tröttnar på dem. Om du ändå föredrar tapeter, så har vi också högkvalitativ tapetseringsutrustning.

Kolla in vårt sortiment inom måleri och verktyg

Gör det själv

Du kan enkelt spara pengar med många gör-det-själv-alternativ. Internet är fullt av gör-det-själv-idéer relaterade till inredning, och alla hittar säkert någon som går att genomföra. Du kan till exempel snickra till en sänggavel av en gammal dörr eller montera ihop ett soffbord av tomma trälådor. På Biltema hittar du kvalitativa verktyg till såväl små som stora gör-det-själv-projekt, allt från hammare, skruvmejslar och spik till borrmaskiner.

Vårt sortiment av verktyg

64446
64447
64448

Om det verkar svårt att skapa en sammanhängande inredning av dina möbler eller föremål från olika stilriktningar, är det bara att ta till färg och pensel. Att måla möbler i kompatibla färger gör inredningen enhetlig. Du kan också göra helheten mer harmonisk genom att välja kuddar, lakan, handdukar eller andra hushållstextilier som har inslag av en gemensam färg. Olika plädar, växter, fårskinn, doftljus och lyktor bidrar till helheten genom att tillföra en känsla av hemtrevnad och god stämning.

Här hittar du vår trendiga inredning

Relaterade artiklar

Börja ett nytt liv när barnen flyttar hemifrån – 5 tips för renovering av hemmet

Börja ett nytt liv när barnen flyttar hemifrån – 5 tips för renovering av hemmet

När barnen flyttar ut får du som förälder en unik möjlighet att renovera hemmet! Vi ger dig några tips på enklare renoveringar.

Kom ihåg-lista för flytten hemifrån

Kom ihåg-lista för flytten hemifrån

Innan du kan flytta hemifrån till studentbostaden måste du vara beredd på att flytten kräver en hel del jobb. Här följer några tips på hur du snabbt kan genomföra flytten och börja njuta av studentlivet!

Så renoverar du badrummet själv

Så renoverar du badrummet själv

Ska du renovera eller bygga nytt badrum? Vad roligt! Vid en renovering eller nybyggnation av våtrum finns det några saker du behöver ha koll på. Vi guidar dig!