Trädgårdsfester hör sommaren till – 5 tips för att göra trädgården till en festlokal

Trädgårdsfester hör sommaren till – 5 tips för att göra trädgården till en festlokal

Soliga sommardagar lockar ofta till fester i trädgården. Sommaren är ju den härligaste tiden för fester, men vad ska man tänka på, när man ordnar en fest utomhus? Plocka upp våra tips för en lyckad trädgårdsfest!

Sommarsolen värmer milt, ett glatt sorl fyller partytältet som rests på gården, och de berusande dofterna från grillen får det att vattnas i munnen – det är så härligt att festa utomhus! Sommaren är definitivt den bästa tiden för trädgårdsfester. Sommartid firar vi såväl midsommar, konfirmationer, skolavslutningar som födelsedagar. Nu är det en utmärkt tid att sätta din egen trädgård eller gård i festskick.
Här får du våra tips på hur man organiserar en lyckad trädgårdsfest.

1. Partytältet fungerar både i solsken och regn

Sommaren är underbar, men oförutsägbar vad gäller vädret. Låt inte vädret överraska dig på festdagen, utan ställ upp ett partytält eller en paviljong på gården. I tältet kan du ställa upp en matplats för gästerna eller en buffé helt i egen smak. Den vägglösa, hopfällbara paviljongen med Quick Up-funktion är lätt att både sätta upp och demontera. Det robusta partytältet med fönsterväggssektioner är lämpligt i alla väder.

Här hittar du våra snygga och praktiska partytält och paviljonger.

2. Välj trädgårdsmöbler som passar för fest

Är festen för mingel eller mat? Ställ upp terrassbord i linje och kombinera med eleganta trädgårdsbänkar, så kan alla gäster njuta av festen vid samma bord. Eller placera flera cafébord med stolar över hela gården. Ett bekvämt loungeset är perfekt för avslappnat umgänge. Om det råder brist på sittplatser, kan du utnyttja de robusta förvaringslådorna: omvända fungerar de som praktiska pallar. Kom också ihåg brickbordet av metall, som är en bra hjälpreda då man serverar drycker, till exempel!
Kolla in vårt breda utbud av utemöbler.

3. Det bästa på festbordet: kärl som enkelt kan diskas och svala drycker

Att ha fest är underbart, men att använda engångskärl är inte bra för miljön. Det är lämpligt att välja servis och bestick i plast som tål maskindisk. De kan användas om och om igen, så de är mer miljövänliga än engångskärl. Trolla fram en hållbar och snygg festdukning med vår plastservis, som inte innehåller BPA-plast.

59598

I sommarvärmen är det även härligt med en uppfriskande kall dryck. Det enda problemet är att drycken värms upp snabbt i varmt väder. Därför är det en bra idé att göra en isbädd för trädgårdsfestens drycker i en stilig zinkhink! Bland isbitarna hålls dryckerna definitivt svala.

SE ALLA KÖKSARTIKLAR

4. Inredningsprodukter och belysning skapar stämning för festen

Du kan skapa en mysig stämning för trädgårdsfesten med inredning och utomhusarmaturer. Det är bekvämare att sitta i trädgårdsstolar om du förser dem med sittdynor. För en kylig kväll är det en god idé att reservera tillräckligt många värmande plädar, så ingen behöver frysa. LED-ljus gör sig också bra i bordsarrangemang och ljuslyktor vid ingången eller på terrassen skapar en fantastisk inramning. Ljusslingan för utomhusbruk lyser vackert i kvällsskymningen. Du kan också dekorera med fräscha solcellsdrivna dekorlampor!

59596

5. Maten från grillen är trädgårdsfestens höjdpunkt: laga hamburgarna enkelt!

En trädgårdsfest skulle inte vara någonting utan läcker mat. Grillning är definitivt det som gör sommaren så fantastisk. I den dubbla grilltunnan kan du laga delikatesser åt alla dina gäster på festen. Hamburgare är en riktig klassiker på trädgårdsfester och uppskattas alltid. Du kan själv förbered platta, solida hamburgarbiffar med en hamburgarpress. Biffarna steks på gallret utan att brytas, och kan inte rinna ned genom springorna i grillgallret. I en hamburgarbuffé kan varje gäst bygga sin egen favorithamburgare!

Hitta din favorit bland våra kolgrillar.

Relaterade artiklar

Så gör du i ordning trädgården för sommaren

Så gör du i ordning trädgården för sommaren

Solen har börjat värma lite mer och det är hög tid att snygga till trädgården och uteplatsen för sommaren. Vi tittar på hur du kan göra det – enkelt och till en kostnad som är överkomlig!

Så monterar du ditt terrassgolv av komposit

Så monterar du ditt terrassgolv av komposit

Träkomposit är ett lättskött material med mycket god hållbarhet och som inte behöver efterbehandlas. Det är viktigt att planera monteringen och se till att du har all utrustning på plats innan du sätter igång.

Snabb köpguide för att välja den perfekta poolen

Snabb köpguide för att välja den perfekta poolen

Hur ska du välja rätt pool för dig eller familjen? Vi har ett brett utbud av pooler och guidar dig i vår köpguide!