Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Partytält

Köpguide partytält – så väljer du rätt trädgårdstält

Hos Biltema hittar du många bra och billiga partytält i olika storlekar. Dessa trädgårdstält kommer väl till pass när du ska anordna en fest i din trädgård. Med ett festtält kan du skydda festdeltagarna från vädrets makter och hålla festen igång oavsett väder. I denna köpguide tittar vi närmare på vad du bör tänka på när du ska köpa partytält.

Bör jag köpa en paviljong eller ett partytält?

Ett partytält med väggar skyddar särskilt bra från regn och rusk. Dessa festtält kan du gärna använda när du vill behålla fokus på själva festen istället för på det ombytliga vädret. Du kan till exempel duka för dina gäster i partytältet eller använda det som ett extra rum. Vissa festdeltagare kanske vill kunna sitta utomhus under bar himmel. Men andra kanske föredrar att hålla sig inomhus men ändå ute. Då är dessa festtält den gyllene medelvägen.

En paviljong är ett mer öppet trädgårdstält som delar många egenskaper med traditionella partytält. Dessa festtält är dock lite mer öppna och dekorativa. Paviljongen kan du använda i såväl trädgården som på din uteplats för att erbjuda festdeltagarna tak över huvudet.

Välj rätt storlek på ditt partytält

Hos oss på Biltema kan du köpa partytält i olika storlekar för festligheter av alla de slag. Större tält erbjuder förstås mer utrymme och har plats för fler personer och föremål. Men de kostar samtidigt lite mer och kan vara lite mer omständiga att sätta upp.

Å andra sidan kan ett litet, billigt partytält vara begränsande vad gäller yta. Men mindre tält är också enklare att transportera och montera. Därför är de ett populärt val bland många villaägare, försäljare och organisationer. Biltema har även ett hopfällbart partytält i form av en paviljong som snabbt och enkelt sätts upp.

När du ska välja storlek på ditt nästa partytält bör du därför ta hänsyn till:

  • gästlistan
  • stolar, bord och övrig inredning som ska rymmas i tältet
  • hur mycket utrymme som finns på den plats där festtältet ska stå.

Vanliga frågor om partytält

Hur stort partytält behöver man?

Du bör välja ett partytält som är stort nog för det antal gäster som ska vistas i tältet.

Vad är skillnaden mellan partytält och paviljong?

Till skillnad från ett partytält har en paviljong öppna sidor.

Hur mycket kostar ett partytält?

Biltema säljer partytält som kostar från 499 kr.