Välkomna dina gäster med en Halloweenpumpa

Välkomna dina gäster med en Halloweenpumpa

Halloween utan pumpor är som jul utan tomtar. Pumpor finns i alla möjliga former och färger och de är inte bara roliga att dekorera, utan även goda att äta!

Överallt ser man de fina, orangea, pumpalyktorna lysa upp i höstmörkret. Att snida pumpor har blivit en årlig tradition som hela familjen ser fram emot.

Hur man skär en pumpa

Du behöver verkligen inte göra det traditionella, läskiga Halloween-ansiktet. Varför inte skära ut en siluett av ett löv och låta det välkomna gäster i trappan?

Använd en borr för att skapa ett effektivt, grafiskt mönster

För en mer tredimensionell effekt kan du skära din pumpa i ett mönster, och sedan peta bort skalet istället för att skära igenom hela pumpan. Då får du ett mjukare ljus genom lyktan.
Tänk på att inte göra innerväggarna för tunna, då faller pumpan lättare ihop. Du kan också använda en borr för att skapa ett effektivt, grafiskt mönster. Vi visar dig hur!

78932

Håll ordning på din utrustning - Se till att du har den utrustning du behöver innan du påbörjar jobbet. En borr, vass kniv och arbetshandskar är oumbärliga.

78936

Töm pumpan - Skär ett hål i toppen av pumpan och töm innehållet i en skål.

78940

Ta vara på innehållet - Använd en slev och gröp ur innehållet i pumpan. Lägg detta åt sidan i en skål och spara det till senare.

78944

Använd en borr - Använd en borr för att göra ett mönster i pumpan. Använder du borrar med olika diametrar eller en cylinderborr för större hål får du ett varierat och kreativt mönster. Vara kreativ!

Nu kan din fantasifulla skapelse visas för att antingen sätta skräck eller beundran hos dina gäster. När mörkret sänker sig, och mönstret lyser upp inifrån, får du den perfekta Halloween-stämningen.

Pumpasnacks

Sparar du på pumpaköttet kan du göra en paj, saftiga muffins, eller använda det i en läcker gryta. Kärnorna kan rostas och användas för att göra salta snacks, och här är ett läckert recept på rostade pumpakärnor*.

*Recept från vivavinomat.se

Relaterade artiklar

Trädgårdskalender - Så förbereder du trädgården inför vintern

Trädgårdskalender - Så förbereder du trädgården inför vintern

I vår trädgårdskalender ger vi dig våra bästa tips och råd för hur du förbereder trädgården på bästa sätt inför årets kallare månader.

8 tips som sänker elräkningen

8 tips som sänker elräkningen

Det finns en hel del enkla och effektiva knep som du själv kan göra för att sänka dina elkostnader där hemma. Här har vi listat våra mest energisnåla tips!

Kompostera mera

Kompostera mera

Du kan enkelt förvandla ditt trädgårdsavfall och matavfall till kompost på 1-2 år. Vi guidar dig i hur du gör!