Biltema Foundation: Besök på framtidsbygget

Biltema Foundation: Besök på framtidsbygget

Biltema Foundation har nyligen besökt byggarbetsplatsen för en toppmodern bunker som ska husera ny utrustning för FLASH-radioterapi. Detta besök markerar ett betydelsefullt steg i stiftelsens engagemang för att bekämpa cancer. FLASH-terapi, en banbrytande metod för behandling av cancer, har utvecklats genom forskning vid Lausanne universitetssjukhus.

Tack vare en total donation på 460 miljoner SEK från Biltema Foundation, gör denna behandling det möjligt att leverera höga strålningsdoser på millisekunder, vilket avsevärt minskar skadorna på frisk vävnad och tar bort behovet av cellgifter. Konstruktionen av bunkern är avgörande för projektet och kommer att garantera säker och effektiv användning av FLASH-terapin. Utformningen och byggnationen av bunkern sker i samarbete med CERN, världens största partikelfysiklaboratorium.

Adelina Voci, talesperson för Biltema Foundation, uttryckte: "Denna banbrytande behandling har potential att revolutionera cancervården, och vi är engagerade i att hitta lösningar som förbättrar livet för dem som är drabbade."

Om Biltema Foundation: Biltema Foundation stöder samhällsutvecklingsprojekt globalt med fokus på hållbarhet och förbättring av människors liv. Stiftelsen engagerar sig inom flera välgörenhetsområden, inklusive katastrofhjälp och medicinsk forskning.