Biltema levererar rekordresultat – största vinsten någonsin

Biltema levererar rekordresultat – största vinsten någonsin

2018 var det starkaste året hittills för Biltema-gruppen. Omsättningen i de nordiska länderna växte till 12 576 mkr. Vinsten landade på 979 mkr och bolagsskatten på 208 mkr.
Publicerad 2019.07.15

- Förra året var okej och vi var ganska nöjda med siffrorna. Men nu måste vi påskynda expansionen då målet är att dubbla antalet varuhus. Vi har mycket kvar att göra, säger koncernchef för Biltema-gruppen.

Trots butiksdöden fortsätter Biltema att expandera kraftigt. De fysiska varuhusen är fortsatt framgångsrika. Alla nyetableringar tas emot med öppna armar, inte minst på de mindre orter där varuhus öppnas runtom i Norden. Detta i kombination med ökade digitala satsningar gör att framtidsplanerna för Biltema är offensiva.

Biltema sysselsätter mer än 4 000 medarbetare i hela Norden. Varje år skapas mer än 300 nya jobb och mer än 1 000 säsongsanställningar.

En av framgångsnycklarna är Biltema Café. De senaste åren har verksamheten utvecklats till en av de största cafékedjorna i Sverige och serverar nu bland annat 7,5 miljoner korvar per år och 10 000 kaffe med bulle per dag. I takt med ökande efterfrågan har sortimentet utökats. Caféerna erbjuder idag kunderna allt från köttbullar med mos, pannkakor och färska smörgåsar till kaffe, fika och glass.

I Sverige öppnar Biltema under 2019 varuhus i Avesta, Falköping, Nässjö och Lidköping.