Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Bits

Bitsguide – bitssats och bitsverktyg för små & stora projekt

En bits (skruvbits) är en skruvmejselspets som är kort och går att byta ut. Den här tekniken, att kunna applicera bitsar på mejslar, bitshållare, spärrhandtag och skruvdragare, har mer eller mindre revolutionerat metoderna för infästning. Ute på marknaden finns många olika typer av bits, varav vissa har vidareutvecklats utifrån de klassiska spår -och stjärnskruvarna. De vanligaste är Philips, Spårbits, Torxbits, Pozidrivbits, insexsbits, fyrkantsbits och ZXN bits.

En bitssats underlättar ditt projekt

När du bygger och renoverar kommer troligen olika moment kräva olika typer av skruvar i flera storlekar. Med hjälp av en bitssats får du tillgång till många storlekar av bits så att du kan jobba friktionsfritt. Vi har många olika uppsättningar av bitssatser så att du kan hitta ett alternativ som passar ditt behov, oavsett om du jobbar med en eller flera skruvstorlekar.

Torxbits - en bits med bra grepp

Torxbits, som också kallas Tamperproof, känner du igen på det sexkantiga skruvspåret. Med spåret får du ett bra grepp utan att behöva trycka skruvdragaren med bits särskilt hårt mot skruven. Det är till exempel en fördel om du ska skruva i ett trångt utrymme där du inte har möjlighet att sätta ett hårt tryck med armen. Biltema har många olika storlekar av Torxbits, bland annat de populära Torx t20 och Torx t30.

Security Torx (Torx TR) – en bits för högre säkerhet

Torx TR är en variant på Torxbits. Skillnaden är att Torx TR dessutom har ett hål i mitten av skruvmejsel/bitsen. Torx TR skruven har en styrstav som skruvmejsel/ bitsen passar i. Fördelen med Torx TR är att det skapar en viss säkerhet eftersom du inte kan lossa skruvarna med vanliga Torxbits.

Envägsskruvar kan hindra inbrottstjuvar

Envägsskruvar är lätta att skruva i men mycket knepiga att skruva ur. Skruvtypen passar utmärkt för fönster, låshandtag, dörrhandtag och andra installationer du inte vill att tjuven ska kunna skruva loss. För att få bort en envägsskruv funkar ingen vanlig skruvborttagare. Du behöver en speciell envägsskruvmejsel, alternativt en bits envägsskruv.

Långa bits för svåråtkomliga ställen

Behöver du skruva på ett svåråtkomligt ställe där du inte når fram med skruvdragaren? Då kan en lång bits göra jobbet. Hos Biltema kan du köpa bitssatser som inkluderar följande långa bits:

  • Torx 30-45
  • inv. sexkantsspår 4-8 -och 10 mm

Två tips när du ska borra och skruva

För att skruven ska sitta lagom hårt är det viktigt att borren har något mindre tjocklek än skruven.
Använd en modern borrmaskin. De är lätt och kraftfull vilket gör att du kan jobba länge utan att bli trött och kan skruva in tröga skruvar från svåra vinklar.

 

Vanliga frågor om bits

Vilka bits passar till slagskruvdragare?

Vanliga bits passar fysiskt men klarar inte av slagen från maskinen. Du behöver därför speciella bits som är anpassade för slagskruvdragare. Vanligtvis är de svarta och har en lite smalare midja så att slaget från slagskruvdragaren kan absorberas lättare. 

Finns det bits för gipsskruv?

Ja! Biltema har bits (Philipsbits) för gipsskruv.

Finns det bits -och borrsats?

Ja! Biltema har flera bits -och hylssatser. 

Finns det bits -och hylsats?

Ja! Biltema har många bits -och hylssatser.