Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Fuktmätare

Köpguide fuktmätare – nyttigare än du tror

En fuktmätare kan bespara dig många problem. Fuktmätaren eller fuktighetsmätaren, som namnet antyder, visar mängden fukt i olika material som trä, jord och betong. Här går vi igenom några användningsområden där en fuktmätare är väldigt användbar.

Fuktmätare innan du målar

En fuktmätare är särskilt bra när du ska måla utomhus. Är träet för fuktigt riskerar du att den dyrt inköpta fasadfärgen inte fäster ordentligt. Det är tråkigt både för resultatet och för din plånbok. Men det kan du lätt undvika med en fuktmätare.

Fuktmätare för att hitta röta

Hittar du mörka områden på din träfasad kan detta indikera att det finns fukt i träet. Om fuktmätaren visar att träet, trots en längre torrperiod, innehåller mer än 20 procent fukt, ruttnar det lätt och bör bytas ut. Samma sak gäller i golv, väggar och tak inomhus och när du ska behandla med träolja

Fuktmätaren hjälper dig vattna rätt

Fuktighetsmätaren är ett praktiskt verktyg för att mäta hur mycket vatten som finns i jorden. Använd fuktighetsmätaren utomhus eller inomhus. Mest användbar är den för större krukor där det är än svårt att uppskatta hur fuktig jorden är.

Vanliga frågor om fuktmätare

Hur använder man en fuktmätare?

Antingen har fuktighetsmätaren ett stift som du trycker in i träet, en kula som du håller mot ytan du vill fuktmäta eller ett långt stift som du trycker ner i jorden.

Hur fungerar en fuktmätare?

En fuktighetsmätare med spetsar mäter motståndet av den elektriska strömmen som går mellan spetsarna. Fuktmätare med kula skannar materialet för fuktnivåer med hjälp av elektromagnetiska radiofrekvenser.