Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Mätverktyg och mätinstrument

Köpguide mätverktyg – så väljer du rätt verktyg att mäta med

Förr i tiden använde vi människor våra kroppsdelar för att mäta både avstånd och storlek. Idag slipper vi göra detta då vi har tillgång till moderna mätverktyg. Med hjälp av dessa verktyg kan vi mäta allt från avstånd till vinklar och lutning. Men vad bör du tänka på när du ska köpa mätinstrument eller manuella verktyg för mätning?

Välj mätverktyg utifrån det mått som du vill mäta

När du ska köpa mätverktyg bör du först fundera över vad det är du vill mäta. Till exempel är en linjal det bästa verktyget för gradering och dylikt medan en tumstock ofta kommer väl till hands vid byggen eller träarbeten. Och om du vill kunna mäta värme eller göra en precis uppmätning av avstånd kan en IR-termometer respektive laseravståndsmätare vara ett bättre val.

Det finns även många andra slags mätinstrument och manuella mätverktyg som är användbara i olika situationer.

Vanliga frågor om mätverktyg

Vad är mätverktyg?

Mätverktyg kallas de olika verktyg som används för att mäta lutning, vinklar, avstånd m.m.

Vad finns det för mätverktyg?

Produktkategorin mätverktyg inkluderar både mätinstrument och manuella verktyg såsom linjaler, måttstockar, skjutmått, vattenpass m.fl.

Vad kostar mätverktyg?

Priset på mätverktyg varierar från under tjugolappen för en meterstock till flera hundra kronor för de mest avancerade mätinstrumenten.