Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Litiumbatterier

På Biltema har vi ett brett utbud av litiumbatterier i olika storlekar för olika ändamål. Du kan se vårt attraktiva sortiment här på sidan, där du kan klicka dig vidare till produktsidorna för de olika batterierna. Här kan du läsa mer om batterierna, kontrollera lagerstatus och beställa dem online.

Bra skäl att köpa litiumbatterier

Litiumbatterier är effektiva och miljövänliga batterier som bland annat kännetecknas av låg vikt, självurladdning vid stillastående (även på vintern), längre livslängd, bättre startegenskaper och mycket annat. På så sätt skiljer sig litiumbatterier positivt från traditionella batterier.
Flera av de litiumbatterier som du kan köpa här på Biltema har laddningsindikator, och de är naturligtvis både syra- och läckagesäkra. Om du kombinerar det med våra låga priser, blir listan över goda skäl att köpa litiumbatterier ganska lång.
Om du vill veta mer om de enskilda batterierna kan du med fördel läsa de manualer och andra dokument som är bifogade och som kan laddas ner från produktsidorna för de olika batterierna. Här hittar du oftast all information du kan behöva om du är intresserad av batteriets tekniska prestanda.

Effektiva och hållbara litiumbatterier för gräsklippare, skotrar m.m.

Litiumbatterier är vanligtvis det rätta valet om du behöver ett nytt startbatteri till din gräsklippare, elmoped/elsparkcykel eller motorcykel. Därför har vi också ett brett utbud av effektiva och hållbara batterier för just dessa maskiner och fordon.
Om du vill vara säker på att litiumbatteriet du köper passar till din motorcykel, elmoped/elsparkcykel eller gräsklippare, kan du alltid läsa mer på batteriets produktsida. Här hittar du ofta en översikt över de modeller som batteriet är kompatibelt med – vilket underlättande i sökandet.
Med ett litiumbatteri är din gräsklippare, elmoped/elsparkcykel eller motorcykel snabbt klar att användas igen, så att du kan fortsätta klippa gräset eller ta trevliga turer med de tvåhjuliga fordonen.

Värt att veta om litiumbatterier i fordon

Litiumbatterier håller sin kapacitet i temperaturer mellan +5 och +45°C . Vid -10°C förlorar litiumbatterier större delen av sin effekt. I vårt nordiska klimat är det därför inte lämpligt att använda Litiumbatteri i personbilar. Men litiumbatterier kan med fördel ersätta blybatterier i fordon och maskiner som används under den varmare tiden av året, så som exempelvis gräsklippare. 

Hur Biltema anger kapaciteten för Litiumbatterier

För att på bästa sätt beskriva vilken kapacitet litiumbatteriet har vid plusgrader anger Biltema, förutom uppmätta antalet amperetimmar (Ah), vid test även det faktiska antalet Ah vid rätt användningstemperatur. Detta brukar benämnas EqPb eller Equals Lead acid battery.
Exempelvis anger vi kapaciteten för ett batteri 2,4 Ah (6 Ah). När EqPb är 6 Ah kan batteriet ersätta ett blybatteri med 6 Ah.

Biltema har valt att beskriva kapaciteten för litiumbatterier på detta vis, för att det idag inte finns någon framtagen teststandard för MC-batterier av litiumtyp, utan de testas på samma sätt som blybatterier, vid -18°C. Den låga testtemperaturen ger ett felaktigt lågt värde som inte kan användas när man skall välja ersättare för ett blybatteri.

Återvinn ditt batteri

Förbrukade fordonsbatterier räknas som farligt avfall och ska därför lämnas in på återvinningscentralen eller till säljaren av det nya batteriet för att återvinnas på rätt sätt.
Innan du återvinner dina batterier råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande återvinning av farligt avfall.