Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Arbetsbelysning

Köpguide arbetsbelysning - lys upp mörkret!

Har du en truck, fyrhjuling eller annat fordon som behöver utrustas med extra belysning för körning eller arbetspass nattetid? Då har du kommit rätt. Biltema har ett brett sortiment av arbetsbelysning med olika egenskaper. Vi förklara varför LED-lampor är rätt val för arbetet och jämför bred med koncentrerad belysning.

Arbetsljus LED - snål och stöttålig

LED-lampan har innoverat marknaden för lampor av flera anledningar. Beroende på modell kan en LED-lampa förbruka 80 % mindre mindre el än en vanliga glödlampa. Men största fördelen är att LED-lampor är relativt okänsliga för slag och stötar. Så till tuffare jobb rekommenderar vi arbetsljus (arbetsbelysning) med LED-lampa.

Arbetsbelysning LED 12/24 volt med koncentrerad belysning

Har du en arbetsuppgift som kräver en stark belysning på en mindre yta? Då rekommenderar vi andra generationens arbetsbelysning. I denna typ av belysning är dioderna riktade mot reflektorn, vilket gör att du lättare kan rikta och koncentrera ljuset dit du vill.

Arbetsbelysning med bred ljusbild

Behöver du lysa upp ytorna runt omkring dig när du jobbar? Då ska du satsa på en arbetsbelysning med bred ljusbild. Tack vare att spridningsvinkel är hela 80 grader kommer du se bra åt både höger och vänster. Monteringsutrustning i rostfritt stål medföljer också produkten så du kan montera och köra igång direkt!

Vanliga frågor om arbetsbelysning

Hur monterar man arbetsbelysningen?

I många av våra arbetsbelysningar ingår ett fäste som sätts fast med skruvar. Läs mer om respektive modell.

Vilken arbetsbelysning ska man köpa?

Det beror b.la. på om du vill ha ett brett eller smalt ljus. LED-lampor är dyrare men har mycket lägre elförbrukning medans halogenlampor är billigare men har högre elförbrukning.

Hur stark arbetsbelysning ska man ha?

Hur stark arbetsbelysning du ska ha beror på hur stort område du vill att lampan ska lysa upp. Om lampans spridningsvinkel är 150 grader kommer ytan få ett mycket svagare ljus än om spridningsvinkeln är 35 grader.