Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Baklyktor

Köpguide baklyktor – välj rätt bakljus till ditt släpfordon

Säkerheten är a och o när du befinner dig i trafiken oavsett vilken typ av fordon du framför. Det samma gäller när du har en tillkopplad släpvagn, hästtransport eller båttrailer. Trots det är det inte alla som kommer ihåg att kontrollera eller montera korrekta baklyktor på sina släpfordon.

Baklyktor hjälper dina medtrafikanter

Släpfordonets baklyktor ska lysa när din bil är igång och när du bromsar. På så sätt kan bakomvarande trafik lättare bedöma avståndet till dig och snabbt reagera när du bromsar. Baklyktor som känner av din inbromsning är därmed att föredra.

Bakljusen ska vara av samma modell

Om någon av släpfordonets baklyktor går sönder måste den bytas, men den kan inte bytas hur som helst. Baklyktorna på både höger och vänster sida måste vara av samma typ. Om du vill byta till en ny modell måste du alltså byta båda baklyktorna. I en del fall kan det finnas olika varianter av samma modell. Du kan då välja en annan variant utan att gå från ursprungsmodellen.

Vanliga frågor om baklyktor för släpfordon

Hur byter man baklyktor på släp?

Exakt hur släpvagnens baklyktor ska bytas beror på din släpvagn. Undersök hur baklyktorna är kopplade. Montera sedan ner de gamla och installera de nya.

Vilken baklykta ska jag ha?

Välj en baklykta som passar din släpvagn och känner av din inbromsning.

Kan man köpa vilken baklykta som helst?

Både ja och nej. Om du ska byta den ena baklyktan måste den vara av samma modell som den andra. Om du vill byta till en ny modell måste du byta båda baklyktorna.