Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Mätare

Köpguide mätare – välj rätt mätare

En extra mätare till bilen eller MC:n förser inte bara föraren med värdefull data – den ger också interiören ett lyft. Hos oss hittar du allt från snygga analoga varvräknare till praktiska voltmätare och oljemätare. I guiden berättar vi hur våra bilmätare fungerar och vilka fördelar det innebär för dig som förare.

Voltmeter – visar spänningen på ditt bilbatteri i realtid

Ett dåligt batteri kan leda till att bilen blir svårstartad eller att luftkonditioneringen stängs av. Det är knappast något man vill vara med om en kall vintermorgon eller en het sommardag. Med en voltmeter från Biltema kan du i realtid upptäckta om batteriets spänning börjar falla. Det ger dig värdefull tid att hinna felsöka och åtgärda felet. Voltmätaren är analog och visar spänningen 8 ~ 16 Volt.

Laddtrycksmätaren låter dig säkerhetsställa att bilbatteriet laddas

Bilens batteri behöver laddas under körning för att inte bli urladdat. För att slippa ladda batteriet manuellt kan det vara bra att hålla kolla på att det laddas under bilkörning. Det gör du lättast med vår analoga laddtrycksmätare, som byggs in i bilens instrumentpanel. Mätområdet är -1.0 ~ +2.0 bar och mätaren passar endast till 12-voltsbatteri.

Oljemätaren låter dig snabbt upptäcka om oljetrycket är lågt

En bilmotor som havererar och “skär sig” kan bli extremt dyr att laga. Ju tidigare man kan upptäcka att något är fel i motorn, desto större är chansen att förhindra ett haveri. En oljetrycksmätare kan snabbt visa om oljetrycket är lågt, vilket är en indikation på att motorn behöver undersökas. Vår oljetrycksmätare är analog och mäter 0 ~ 100 psi.

Timräknare – mäter motorns gångtid

En timräknare mäter motorns gångtid, så du får en uppfattning om när ditt fordon ska in på oljebyte, service etcetera. Den fungerar också som ett komplement så du kan räkna ut bränsleförbrukningen per timme. Vår timräknare passar alla sorters motorer. Spelar ingen roll om du har en motorcykel, traktor, bil eller fyrhjuling.

Analog varvräknare med växlingslampa – visar när du ska växla

Det är en speciell känsla att se pilen på varvräknaren gå upp när man trycker på gaspedalen. Vår analoga varvräknare har dessutom en växlingslampa som lyser när det är dags att växla. Du kan ställa in växlingslampan att lysa på just det varvtal där din motor ger maximal kraft. Det medföljer också ett gult skydd som du sätter över växlingslampan när det är mörk ute. På så vis undviker du att bli störd av lampans ljus.

Vanliga frågor om mätare

Vilka mätare ska man ha i bilen?

Voltmätare, timräknare och bränslegivare är exempel på bra mätare att ha i bilen. Men utgå från vad just du har behov av att mäta.

Hur monterar man en ny mätare i bilen?

Alla våra mätare levereras med monteringsinstruktioner. Beroende på modell kan våra mätare monteras på eller integreras i instrumentpanelen.