Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Starthjälp

Köpguide starthjälp – starta bilen själv med en hjälpstartare

Tidigare var du beroende av en hjälpsam medtrafikant för att kunna starta ditt fordon med starthjälp. Idag behöver du dock varken hjälp av en främling eller av ett företag som erbjuder vägassistans. Du kan istället starta ditt fordon helt själv med hjälp av en hjälpstartare. Här berättar vi vad du bör tänka på när du ska köpa en sådan.

Så väljer du rätt starthjälp för ditt behov

Starthjälp är inte på något sätt ett nytt fenomen. Men tidigare behövde du krångla med startkablar och ta hjälp av en hjälpsam främling med ett fungerande bilbatteri. Den nya generationen hjälpstartare för bilar och andra fordon förenklar dock denna process. Idag finns det smidiga produkter som väger mindre än ett halvt kilo som du enkelt kan starta ditt fordon med.

När du ska köpa en starthjälp hos Biltema bör du ta hänsyn till följande faktorer:

  • Mått och vikt. Du kan köpa en kompakt men kraftfull starthjälp hos Biltema som väger blott 344 gram. Vi har även mer kraftfulla men lite tyngre varianter som du också kan välja beroende på ditt behov.
  • Startström. Det är viktigt att du köper en starthjälp med tillräcklig startström för att kunna starta ditt fordon. Denna anges ibland med måtten nominell startström och maximal startström. Den maximala är den absolut högsta startströmmen som hjälpstartaren kan generera. Den nominella startströmmen är den som kan genereras mer konstant.
  • Batterityp. Det finns hjälpstartare med olika batterityper. Två av dessa är kapslat blybatteri och litium polymer. Litiumbatterier är mindre men ack så kraftfulla. Dessutom har de ett långt livsspann och bibehåller sin laddkraft länge. Blybatterier är istället större och tyngre vilket gör dem mindre portabla.
  • Pris. Priset är förvisso inte en faktor som indikerar produktens prestanda. Med det sagt är det ändå viktigt att du väljer en produkt som ryms inom din budget.

Vanliga frågor om starthjälp

Vad är en starthjälp?

En starthjälp kan hjälpa dig att starta din bil, MC eller båt när den är svårstartad. När batteriet i fordonet är urladdat kan du använda denna produkt för att starta fordonet.

Hur använder man starthjälp?

Anslut den röda startkabeln till pluspolen på det urladdade batteriet. Anslut sedan den svarta kabeln till minuspolen på batteriet.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.