Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Mikrofiberdukar

Köpguide mikrofiberdukar – din bästa vän vid städning, avtorkning och polering

När du har använt en mikrofiberduk vill du aldrig använda något annat igen. De har en nästan magisk rengöringsförmåga. Mikrofiberdukar drar åt sig smutsen istället för att fösa undan den och absorberar effektivt olika typer av vätskor. Och det bästa av allt – de är tillräckligt mjuka för att inte skada känsliga ytor. Men hur väljer man rätt mikrofiberduk?

En blandning av polyester och polyamider

Mikrofiberdukar består oftast av en blandning av polyester och polyamider. Förhållandet mellan dessa material är en faktor som påverkar dukens kvalitet. En tumregel är att välja en mikrofiberduk som består av omkring 80 procent polyester och 20 procent polyamid.

Mikrofibrernas storlek är avgörande

Mikrofiberdukens material är inte det enda som påverkar dess kvalitet. Mikrofibrer kan bara plocka upp partiklar som är större eller lika stora som varje fiber. Det innebär att ju mindre fibrerna är, desto bättre drar de åt sig smuts och partiklar.

Vanliga frågor om mikrofiberdukar

Vad är en mikrofiberduk?

En mikrofiberduk är en duk tillverka av mikrofibermaterial såsom polyester och polyamider. Den används framför allt vid städning och avtorkning av olika typer av ytor.

Hur tvättar man en mikrofiberduk?

En mikrofiberduk bör tvättas i 40°C, men en del mikrofiberdukar kan tvättas i 60°C. Använd inte sköljmedel! Den bör heller inte torktumlas då den kan bli väldigt statisk.

Vad kostar mikrofiberdukar?

På Biltema hittar du mikrofiberdukar från ca 40 kronor.