Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Bilvax

Köpguide bilvax – köp bra produkter för att vaxa bilen

När du ska köpa bilvax finns det många olika produkter att välja mellan. Därför kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Men vi tycker inte att det ska behöva vara särskilt svårt att vaxa bilen. Så här försöker vi guida dig till rätt produkt för ditt specifika behov.

Så väljer du rätt bilvax för din bils lack

Genom att vaxa bilen med ett bra bilvax kan du göra lacken mer glänsande. Om du vill ta väl hand om din bil och göra den vacker bör du vaxa den. Men vilket vax till bilen ska du då välja, kanske du undrar?

Det finns flera olika sorters bilvax att välja mellan:

  • Sprayvax. Ett vax på sprayflaska kan vara antingen flytande eller som en pasta. Du kan köpa bilvax på Biltema på sprayflaska för olika ändamål. Vi har ett snabbvax och ett keramiskt sprayvax som skyddar lacken.
  • Hårdvax. Hårdvax säljs ofta i en metallburk. Detta är ett bilvax som är populärt att använda för manuell applicering.
  • Flytande vax. Denna variant anses ofta vara enklare att applicera och att använda. Den går ofta fortare att applicera på bilen och är även enklare att snabbt avlägsna. Den lämpar sig också väl om du använder en polermaskin för att vaxa bilen.

Förutom vilken sorts bilvax du ska välja bör du även ta hänsyn till andra faktorer. För att din bilvaxning ska bli en succé behöver du även tänka på produktens:

  • Appliceringsmetod. Även om du köper det bästa bilvax som pengar kan köpa kanske det inte är rätt för dig. Du vill nämligen välja en produkt som appliceras på ett sätt som du känner dig bekväm med. Som vi har nämnt ovan finns det bland annat hårda och mjuka vax att välja mellan. Du behöver även välja mellan manuell applicering eller maskinvaxning.
  • Hållbarhet. Ju längre effekten av din bilvaxning håller desto mer sällan behöver du vaxa din bil. Därför är hållbarheten en viktig faktor att tänka på när du väljer mellan olika bilvax.

Vanliga frågor om bilvax

Hur ofta ska man vaxa bilen med bilvax?

Optimalt är att applicera bilvax två gånger per år.

Hur länge håller bilvax?

Effekten av ett bilvax håller i regel i cirka 2-4 månader.

Hur vaxar man bilen med bilvax?

Applicera bilvaxet, låt det verka i några minuter innan du torkar av det. Följ anvisningarna på produkter för mer exakta instruktioner.