Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Ljusslingor

Köpguide ljusslingor utomhus – skapa en inbjudande tomt

En ljusslinga är inte bara något som du behöver hänga upp inomhus. Genom att hänga upp en ljusslinga utomhus kan du på ett enkelt sätt skapa en mysig miljö, särskilt när det börjar bli mörkt ute. Du kan pryda din trädgård eller fasaden med ljusslingor för att på så sätt rama in din tomt.

Så kan du använda din ljusslinga utomhus

Ljusslingor kan användas för att lysa upp utomhusmiljön. Detta har flera fördelar såsom en tilltalande estetik och bättre skydd mot inbrott och skadegörelse.

Du kan använda ljusslingor utomhus var du vill och tycker att det passar såsom på:

  • träd och buskar
  • figurer och statyer
  • staket och plank
  • altan, veranda, trapport och balkong.

På Biltema hittar du ljusslingor för utomhusbruk i olika längder och med olika antal lampor. Allt för att det ska passa vart du än tänkt att ha det. Våra ljusslingor är givetvis godkända för utomhusbruk.

Vad du bör tänka på innan köp

Innan du köper en ljusslinga för utomhusbruk bör du kontrollera att den:

Har en märketikett och är CE-märkt. På etiketten ska det stå vem som är tillverkare, typ av lampor som ska användas och om den kan användas utomhus. CE-märkningen visar att produkten uppfyller EU:s säkerhetskrav.
Är godkänd för utomhusbruk. Det märker du genom att titta på etiketten på produkten. Om du är osäker kan du titta efter IP-klass. Denna talar nämligen om hur bra ljusslingan skyddar mot bland annat vatten, kyla och damm. Ska du placera ljusslingan på marken gäller minst IP44.

När du har använt din ljusslinga för utomhusbruk ett tag bör du också kontrollera att den är hel och saknar sprickor. Du bör inte heller placera ljusslingan nära material som är lättantändligt. Om någon eller några lampa går sönder bör du kassera hela slingan om du inte kan byta ut lamporna.

Vanliga frågor om ljusslingor utomhus

Hur mycket el drar en ljusslinga för utomhusbruk?

En ljusslinga för utomhusbruk med LED-lampor drar omkring 7-8 watt.

Hur hänger man upp en ljusslinga utomhus?

Det beror på var du ska hänga upp den. Om du till exempel ska hänga upp den på ett plank kan du sätta upp några krokar och hänga ljusslingan över dem.