Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Skivskruvar

Köpguide skivskruvar – skivskruv och skruvankare för montering av skivor

Ska du montera spånskivor, gipsskivor, plywoodskivor eller dylikt? Då har du stor användning av skivskruv och skruvankare som är avsedda för detta ändamål. Det finns dock vissa faktorer att ta hänsyn till i valet av produkt. Nedan går vi igenom vad du bör tänka på när du ska köpa skivskruvar.

Tänk på detta när du köper skivskruv

När du köper skruv och ankare för montering av gipsskivor eller träskivor bör du använda skivskruv som är avsedd för den aktuella skivtypen. Det är även viktigt att ha stommen i åtanke då olika sorters skruv lämpar sig bättre för trä- respektive stålstommar.

Ska du sätta upp något på en gipsvägg? Då bör du komplettera med ett gipsankare. Orsaken till detta är att gips är ett poröst material och därför bör inte vanliga pluggar användas.

Vanliga frågor om skivskruvar

Vad är skivskruv?

En skivskruv är en skruv som används för att montera olika sorters skivor såsom gipsskivor, spånskivor och dylikt.

Varför ska man använda skivskruvar?

Skivskruvar är specifikt avsedda för att användas vid montage av skivor. Därför bör du använda dessa skruvar när du monterar spånskivor, gipsskivor och liknande.

Vad kostar skrivskruvar?

Skivskruvar kostar från ungefär femtiolappen per förpackning och uppåt.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.