Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Armering

Köpguide armering – förstärk din konstruktion med armeringsjärn

I nästan alla moderna byggprojekt används betong. För att förstärka betongen och göra den mer hållfast används armering. Men vad bör man tänka på när man ska köpa armeringsjärn eller armeringsnät? Fortsätt att läsa så guidar vi dig rätt!

Så vet du om armering krävs

Lägger du golvet till ett skjul som du håller på och bygger? Då är det inte säkert att armering är nödvändigt. Inte heller alla garageuppfarter behöver förstärkas på detta sätt, men ofta behöver de armeras eftersom bilar som bekant är tunga. Även golvet i ett garage eller en carport bör armeras. Detta gör du lämpligast med hjälp av armeringsnät.

Även om ditt byggprojekt är relativt litet kan du vara i behov av armeringsjärn. Undersök gärna marken på den plats där du ska bygga. Om marken är mjuk eller porös bör du överväga att förstärka den genom armering.

Vanliga frågor om armering

Vad är armering?

Armering är ett sätt att öka konstruktioners hållfasthet. Detta görs med hjälp av armeringsjärn eller armeringsnät.

Varför ska man använda armeringsjärn?

Genom att använda armeringsjärn kan du stärka betongkonstruktioner. En konstruktion med armeringsstål är betydligt mer hållfast.

Vad kostar armeringsjärn?

Armeringsjärn kostar från ungefär tjugolappen för ett enskilt armeringsstål.