Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Plastglas och plexiglas®

Köpguide plastskivor ‒ ett smidigt och hållbart alternativ till glas

Att använda plastskivor såsom plexiglas® och akrylplast blir allt mer populärt både inom handeln och i hemmet. Det används i allt från möbler och växthuspaneler till fönster och montrar. Den stora fördelen med framförallt transparenta plastskivor är att de liknar glas, men väger hälften så mycket och är betydligt mer hållbara. Här berättar vi mer om våra plastskivor och hur du kan använda dem.

Plastskivor är smidiga att använda och forma

Plastskivor såsom Plexiglas® är smidiga att arbeta med då dess smältpunkt är låg. Det gör att de kan skäras och formas på flera olika sätt. När de har svalnat kan du även borra och såga i dem utan att de spricker. De flesta plastskivor i Biltemas sortiment är dessutom väderbeständiga och UV-skyddade. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att skivan ska gulna.

Plastskivor och dess användning

  • Akrylplast ‒ består av extruderad polymetylmetakrylat och kan användas både inomhus och utomhus för till exempel växthus, kylar, fönster och montrar.

  • Plastglas ‒ är tillverkat av strängpressad styren-akrylnitril och passar utmärkt för användning i badrum, växthus, kylanordningar med mera.

  • Plexiglas® ‒ är tillverkad av extruderad polymetylakrylat och är i princip samma sak som akrylplast. Den enda skillnaden är att plexiglas är ett slags varumärke för akrylplast. Det är slitstarkt, UV-resistent och har hög kemisk motståndskraft, vilket gör det perfekt för användning i bland annat badrum, växthus, kylar, fönster, montrar och hyllor.

  • Polykarbonatskiva ‒ är extremt slagtålig, lätt och släpper igenom lika mycket ljus som glas. Passar perfekt för användning i bland annat båt, garage, växthus, fönster med mera.

Vanliga frågor om plastskivor

Vad är plastskivor?

En plastskiva är en skiva tillverkad någon form av plast såsom polymetylakrylat och styren-akrylnitril.

Hur använder man plastskivor?

Plastskivor kan användas till många saker till exempel fönster, stänkskydd, hyllplan, växthusväggar och så vidare.

Vad kostar plastskivor?

På Biltema hittar du plastskivor från ca 40 kronor.