Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Skyddsskor

Köpguide skyddsskor – köp rätt skyddsskor för ditt behov

Våra fötter ska hålla för mycket och för ett långt liv. Det är därför viktigt att ta hand om dem och skydda dem mot yttre påfrestningar. Genom att använda skyddsskor kan du ge dina fötter en bra förutsättning för att klara olika prövningar. Fötterna utsätts nämligen för påfrestningar och faror vid olika typer av arbeten.

Därför ska du använda skyddsskor

Skyddsskor används för att du inte ska få skador främst på dina fötter när du utför olika typer av arbeten. Det kan till exempel handla om att du arbetar i stark kyla eller hetta, eller bygger om hemma.Då kan det finnas risk för att du tappar något tungt föremål på dina fötter. Skorna skyddar också om du trampar på vassa föremål som till exempel spik samt frätande ämnen.

Välj rätt skyddsskor för ditt behov

En skyddssko kan vara en lågsko som exempelvis en sandal, känga eller stövel. Det viktigaste är vilken kategori som de tillhör beroende på vilka skyddsegenskaper de har. Det är märkningen på skorna som talar om detta. Den berättar hur väl de uppfyller kraven på bland annat utförande, material samt halk- och tåskydd. Om en skomodell har en beteckning som slutar på “SRC” innebär det att den är halktestad.

Vilka arbetsskor du är i behov av beror alltså på vilken typ av arbete du har tänkt utföra. Ska du till exempel använda en motorsåg? Då bör du ha skyddsskor som uppfyller vissa krav. Och om det finns risk för en elektrostatisk uppladdning bör du använda antistatiska skor.

Hos oss på Biltema finner du skyddsskor i flera olika skyddsklasser för att passa ditt behov. Du finner till exempel arbetsskor med stålhätta och skor för både dam och herr.

Vanliga frågor om skyddsskor

När ska skyddsskor användas?

Du bör använda skyddsskor när det finns risk att du skadar dig vid ett fall, trampar på spik eller dylikt. Detta bör du också göra om det finns risk att något tungt faller på dina fötter.

Hur ofta ska man byta skyddsskor?

När dina skor har skadats av yttre påverkan till exempel genom frätande ämnen eller slag bör de bytas. Du kan förlänga livslängden på dina skyddsskor genom att sköta om dem.