Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Ventilationsfläktar

Köpguide ventilationsfläktar – skapa ett behagligt inomhusklimat

Vill du minska risken för fuktskador och samtidigt skapa en inomhusmiljö som är hälsosam? Då bör du överväga att investera i en ventilationsfläkt till hemmet eller kontoret. Det är nämligen viktigt att inomhusklimatet är behagligt och väl ventilerat. Detta gäller såväl hemma som på arbetsplatsen. Här går vi igenom vad du bör tänka på när du väljer mellan olika ventilationsfläktar!

Därför är ventilationsfläktar viktiga i till exempel badrum

Ventilationsfläktar och badrumsfläktar är helt nödvändiga för att du ska kunna få ett behagligt klimat inomhus. Det skapas nämligen fukt och vattenånga på tak och väggar när du till exempel duschar. Om fuktnivån blir alltför hög kan fuktskador och mögelskador uppstå i fastigheten. Dessa kan i sin tur leda till stora och kostsamma renoveringar. Men när du ventilerar rummen suger badrumsfläkten ut fuktig luft. In kommer istället ny och frisk luft.

Så väljer du rätt ventilationsfläkt för ditt behov

Du bör välja den fläkt som bäst motsvarar ditt behov. Många vill ha en tystgående badrumsfläkt som inte väsnas för mycket. Fläkten kan även ha olika funktioner såsom en timer eller automatstyrning.

Hos Biltema kan du välja mellan flera olika sorters ventilationsfläktar. Dessa är några av de varianter som du finner i våra varuhus:

  • Badrumsfläkt. En frånluftsfläkt för badrummet kan monteras antingen på väggen eller i taket. I våra varuhus hittar du även en modell med timer och fuktsensor.
  • Rörfläkt. Denna typ av fläkt är en inbyggnadsfläkt som är kompatibel med ett visst kanalsystem. Den kan monteras antingen vertikalt eller horisontellt och är kapabel till kontinuerlig drift.
  • Ventilationsfläkt för tak eller vägg. En luft- och värmeflyttare eller ventilationsfläkt för tak eller vägg monteras i taket eller på väggen. Den ser till så att ditt hem eller kontor är ventilerat och behagligt att vistas i.
  • Ventilationsfläkt med solceller. En solcellsdriven väggfläkt är en fläkt som drivs av solenergi. Detta är ett bra val för dig som vill ha en ventilerande fläkt som inte är förknippad med en driftskostnad.
  • Ventilationsfläkt för montering i ventilationssystem. Denna typ av fläkt monteras i ditt ventilationssystem. Den är kapabel till kontinuerlig drift.

Vanliga frågor om ventilationsfläktar

Varför används ventilationsfläktar?

Ventilationsfläktar används för att ventilera bostäder och företagsfastigheter.

Vad finns det för ventilationsfläktar?

Badrumsfläktar, rörfläktar och väggfläktar är några exempel på ventilationsfläktar.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.