Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Ventilationsslangar

Köpguide ventilationsslangar – så väljer du rätt

Vare sig du byter köksfläkt, badrumsfläkt eller torktumlare, så kan du behöva byta ventilationsslang. Och det finns olika ventliationsslangar för olika behov. Här får du några tips om vad du ska tänka på när du köper ventilationsslang.

När du monterar en ny fläkt från ett torkskåp eller annat punktutsug eller om du ska ha en slang till en köksfläkt som suger ut matos och fett, så behöver du olika typer av ventilationsslangar. Om det bara handlar om att suga ut luft eller fukt, så använder du en ventilationsslang av PVC-plast. Om du ska suga ut matos och fett så ska helst använda en aluminiumslang.

Välj rätt längd på din ventilationsslang

Utsugsslangen ska inte vara för kort. Den ska räcka från fläktens utsug till ventilen i väggen eller taket. Men den ska vara några decimeter längre, så du kan montera bort den enkelt när du byter nästa gång.

Vanliga frågor om ventilationsslangar

Vad används en ventilationsslang till?

En ventilationsslang används till exempel för att leda ut stekos från en köksfläkt och vattenånga från en badrumsfläkt eller en torktumlare.

Hur lång ventilationsslang ska man ha?

En ventliationsslang ska inte vara onödigt lång. Den ska räcka från utblåset till ventilen och ha några decimeter extra för att det ska gå lättare att montera.

Hur monterar man en ventilationsslang?

En ventilationsslang monterar du med slangklämmor först mot ventilens fläns och sedan mot fläktutblåsets fläns.