Gör en egen julkalender

Gör en egen julkalender

En julkalender är både rolig att skapa och ett fint dekorativt inslag i julpyntet. Julkalendern är uppskattad av barn men även vuxna, vem vill inte öppna ett nytt paket varje dag i 24 dagar?

Men hur gör man sin egen julkalender med paket? I vår tappning så fungerar Biltemas armeringsnät som upphängare, då blir det lätt att placera ut paketen med hjälp av klädnypor.
Följ stegen nedan för att komma igång, sen är det bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan fylla de olika paketen med.

Så här gör du

1. Rulla ut skyddspappret på en plan yta och lägg armeringsnätet ovanpå. Ta på dig skyddshandskar innan du börjar att spraya, så slipper du få sprayfärg på händerna.
Spraya gallret med valfri hobbyfärg. Tänk på att spraya utomhus eller i ett väl ventilerat rum.

2. Klipp ut inslagningspapper i lämpliga storlekar för dina paket och stoppa ner dem i smörgåspåsar, som du sedan kan dekorera med datumlappar och exempelvis grankvistar.

3. Här kan du ladda ner en PDF med datumlappar. Filen innehåller en mall på 24 st datumlappar som du enkelt skriver ut och fäster på dina paket. Mallen är anpassad för Biltemas adresslappar.
Vill du pynta datumlapparna så kan du exempelvis använda en guldpenna och en mönstersax för att få en rolig kant runt lapparna.

65588

Det här behöver du

För att skapa en egen julkalender med paket så kan du bland annat behöva nedan produkter.

Relaterade artiklar

5 snygga julkalendrar du kan göra själv

5 snygga julkalendrar du kan göra själv

Gör din egen julkalender och fyll den med roliga julklappar. Vi ger dig inspiration till 5 snygga julkalendrar, som du enkelt gör själv.

Gör ditt eget julgodis

Gör ditt eget julgodis

Laga julig knäck och ischoklad tillsammans med oss! Eller prova på cornflakes dränkta i choklad, en riktig julfavorit!

5 steg till en snygg julbelysning

5 steg till en snygg julbelysning

Dekorera trädgården med utomhusbelysning - det skapar en garanterad julkänsla!