Trädgården i november

Trädgården i november

I november har snön hunnit komma på besök i delar av landet, och dagar och nätter blir allt kallare. Därför är november en lugn månad i trädgården eftersom det inte finns så mycket att göra.

Växthus

Om du har ett växthus eller ett inglasat uterum hemma så kan du även i kalla november skapa ett övervintringsrum åt dina medelhavsväxter med hjälp av bubbelplast. Bubbelplasten isolerar samtidigt som att den släpper igenom ljus till växterna. Du kan tillexempel isolera ditt olivträd, citrusväxter, timjan eller rosmarin.

När temperaturen når under nollstrecket behöver du också komplettera med en värmefläkt, så att inte växterna fryser. Glöm inte att lufta det lilla rum av bubbelplast som du har byggt runt växten, annars bildas det kondens vilket kan resultera i att växterna möglar.

Gräsmattan

Om det har fallit ner nya löv på gräsmattan så bör du räfsa bort dessa, annars riskerar dem att kväva gräset när snön kommer. Räfsa in löven under buskarna eller till rabatterna. Där förmultnar dem och gör jorden mer näringsrik, vilket växterna uppskattar.

84840

Allt inom trädgårdsredskap

Relaterade artiklar

Trädgården i december

Trädgården i december

Snö, rådjur och fågelmat. Läs mer om våra tips för december här.

Trädgården i januari

Trädgården i januari

Snö, blöta dagar och djur i behov av mat. Läs mer om våra tips för januari här.

Trädgården i februari

Trädgården i februari

Snöröjning och förodling. Läs mer om våra tips för februari här.