Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Trädgårdsredskap

Köpguide: Att välja rätt trädgårdsredskap

Att förverkliga sina trädgårdsdrömmar är en minst sagt underbar känsla, men för att komma dit gäller det att börja i rätt ände – annars är det lätt att bli överväldigad. I den här guiden tipsar vi om vilka trädgårdsredskap du som har blivit med trädgård faktiskt behöver.

Lär känna din nya trädgård

Innan du sätter igång och börjar plantera blommor, gräva ett grönsaksland eller anlägga uteplats är det viktigt att du lär känna din trädgård. Ha därför inte bråttom utan tillbringa tid i den och se vad som dyker upp under den första säsongen så att du förstår vilka dina förutsättningar är. Om du är osäker har du allt att vinna på att ta kontakt med din lokala plantskola och fråga vad som funkar med de förhållanden som gäller för din täppa.

Vilka trädgårdsredskap bör trädgårdsnovisen ha?

Oavsett vad du planerar att göra med din trädgård kommer arbetet gå mycket smidigare om du vårdar det som redan finns där. Här är en lista på trädgårdsverktyg du lär behöva:

  • Gräsklippare

Utgå från din trädgård när du väljer gräsklippare, då olika modeller är anpassade efter faktorer som trädgårdens storlek och hur terrängen ser ut.

  • Spade

Spaden är ett oumbärligt verktyg för alla trädgårdsägare. En allround-modell är bra att börja med om du är osäker på vad du behöver.

  • Räfsa

En räfsa har många fördelar jämfört med en kratta då den har längre och tätare pinnar. Den kommer ofta till pass när du ska samla ihop material, såsom löv, ris och ekollon.

  • Skottkärra

En skottkärra har du nytta av året om, oavsett om du ska frakta ved, jord eller ris.

  • Sekatör

Sekatören är din bästa vän när du ska göra mindre beskärningsarbeten. Viktigt är att den har vassa blad – då kommer arbetet gå mycket lättare.

  • Vattenslang

Satsa på en riktigt lång vattenslang så att du kan vattna alla delar av trädgården utan krångel.

  • Handskar

Skydda dina händer från smuts och otäcka taggar med ett par bekväma trädgårdshandskar.

  • Kultivator

Kultivatorn är en slags minikratta med ett kortare skaft. Den använder du när du ska luckra upp hårt packad jord.

  • Planteringsspade

En planteringsspade är ett praktiskt verktyg när du ska plantera eller flytta växter.

FAQ Köpa trädgårdsredskap

Vilka trädgårdsredskap behöver man om man har fruktträd?

Om du har fruktträd behöver du en sekatör och en grensåg avsedd för beskärning. En korg där du kan samla frukten är också behändig att ha hemma.

Vilka trädgårdsredskap bör man ha hemma?

Några viktiga trädgårdsredskap är gräsklippare, spade, vattenslang, räfsa och planteringsspade.

Hur väljer man rätt trädgårdsredskap?

Utgå från din trädgårds behov och vad du vill göra med den. Satsa på verktyg av hög kvalitet så att de håller längre än en säsong.