Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Tält

Köpguide tält – så gör du för att köpa rätt tält för ditt behov

Ett tält är så mycket mer än enbart en tältduk och ett antal tältpinnar. Tältet är ditt andra hem när du är ute på äventyr. Vi har bra och billiga tält för dig som är på jakt efter ett campingtält, ett festivaltält eller ett tak över huvudet i vildmarken. I denna köpguide guidar vi dig fram till rätt val av tält för ditt behov!

Vilken sorts tält passar dig bäst?

Det första valet du behöver göra när du ska köpa tält är vilken typ som bäst motsvarar ditt behov. Idag finns det nämligen flera olika sorters tält i diverse storlekar och former.

Dessa tälttyper hittar du i våra varuhus:

  • Kupoltält – Kupoltältet är ett populärt campingtält där tältpinnarna korsas för att skapa en stabil stomme. Dessa tält är ganska enkla att sätta upp och har gott om utrymme invändigt.
  • Tunneltält – Tunneltältet är ett annat populärt alternativ som även det är ett vanligt inslag på campingar. Likt kupoltältet är detta tält ganska enkelt att sätta upp och erbjuder också gott om utrymme.
  • Pop-up tält – Ett pop-up tält är väldigt enkelt att sätta upp. Du släpper helt enkelt ner det på marken och låter det veckla ut sig. Därefter fäster du tältet mot marken med de medföljande tältpinnarna och sträcker ut tältlinorna. Även tältlinorna fästs i marken med tältpinnar och sedan är tältet uppsatt!

Hur stort tält behöver du?

Nästa steg är att ta reda på hur stort tält du behöver. Du kanske vill ha ett litet tält för två personer eller ett stort tält för sex personer?

I våra varuhus hittar du såväl små som stora tält. Större varianter ger gott om utrymme för familj och packning, men de är samtidigt tyngre och mer otympliga.. Därför bör du välja ett tält som rymmer det antal personer som ska sova i tältet och eventuell packning.

Vanliga frågor om tält

Hur sätter man upp ett tält?

Ett popup-tält förankrar du bara i marken så vecklar det ut sig självt. Andra tält kräver att du även sätter upp tältpinnar som håller uppe tältduken.

Vilket tält ska jag köpa?

Du bör köpa ett tält som rymmer det antal personer som ska sova i tältet. Även den mängd packning som ska förvaras i tältet avgör hur stort tält du behöver.

Hur mycket kostar ett tält?

I Biltemas varuhus kan du köpa kupoltält från 199 kronor.