Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Friluftsliv och camping

Köpguide friluftsutrustning & campingtillbehör – för en bekväm campingtur

Det är lätt hänt att man råkar glömma vissa saker när man packar inför den stundande campingen. Samtidigt är det viktigt att man tar med rätt utrustning. Här går vi därför igenom vilka campingtillbehör du bör införskaffa och ta med dig.

Vilken friluftsutrustning behöver du?

Innan du köper friluftsutrustning eller campingtillbehör bör du veta vad du behöver och vill ha. Behovet varierar beroende på vilken slags camping eller friluftsaktiviteter du ska ägna dig åt.

En enkel checklista kan se ut så här:

  • tält
  • sovsäck
  • ryggsäck
  • matlagningsutrustning.


Utöver dessa föremål kan ytterligare utrustning förhöja upplevelsen och bekvämligheten. Men ovan nämnda campingtillbehör och friluftsutrustning ger dig en bra start på ditt äventyr.

Så börja gärna med att införskaffa ett bra tält och några ytterligare grundläggande friluftsprylar. Därefter kan du bygga vidare genom att köpa ytterligare friluftsutrustning. På så vis utökar du din arsenal av campingtillbehör. Ha gärna din komfort i åtanke när du väljer utrustning och tillbehör. Då kan du göra din camping och ditt friluftsliv så bekvämt som möjligt.

Campingtillbehör som tar campingen till en ny nivå

Bra campingprylar gör din camping enklare och mer bekväm. Att hitta en plats där du kan värma dig framför en brasa kan vara ett äventyr i sig självt. Campingstolar och andra campingtillbehör kan dock hjälpa dig att snabbare komma till ro. Vissa har till och med mugghållare och armstöd som erbjuder en hög nivå av bekvämlighet.

Hopfällbara stolar är enkla att förvara och transportera i bilen. Dessutom kan en hängmatta vara ett smidigt och enkelt sätt att ligga bekvämt nästan var som helst. Med rätt campinggrejer och utrustning blir ditt friluftsliv både bekvämt och enkelt. De hjälper dig att förvandla campingplatsen eller vildmarken till ditt andra hem.

Vanliga frågor om friluftsliv och camping

Vilken campingutrustning behöver man?

För tältcamping bör du som minimum ha ett tält, sovsäckar och liggunderlag.

Vad är skillnaden mellan camping- och friluftsutrustning?

Campingutrustning används när man campar. Friluftsutrustning vid vandring och andra friluftsaktiviteter.