Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Sovsäckar

Köpguide sovsäckar – vilken typ ska du välja?

Du behöver vara en hängiven friluftsmänniska för att behöva en bra sovsäck. Det räcker med att du inte vill släpa med lakan när du hälsar på släkt och vänner för en övernattning. Å andra sidan kanske du får en plötslig ingivelse att övernatta i naturen för att vakna upp till fågelsång och naturens dofter. Här får du tips om vad du ska tänka på när du köper sovsäck.

Dun eller syntet i sovsäcken

Det första du behöver ta ställning till är vilken typ av isolering sovsäcken ska vara fylld med. Dun eller syntet beror helt på vilka behov du har. Överlägsen värme och låg vikt från dun eller prisvänlig syntet som fortsätter prestera i väta.

Vilken typ av sovsäck passar dina behov?

Om du bara tänker använda din sovsäck när du sover över hos någon, så räcker det med att satsa på ett sovtäcke. Om du tänker sova mycket utomhus ska du köpa en sovsäck. Om du vill kunna sova ute även när det är lite kallt, så kan du komplettera din sovsäck med en lakanpåse.

Vanliga frågor om sovsäckar

Hur lång sovsäck ska man ha?

Hela kroppen ska få plats i sovsäcken. Det finns även sovsäckar anpassade för barn.

Hur förvarar man en sovsäck?

Sovsäcken ska förvaras torrt och luftigt när den inte används. Det är inte bra att den ligger i sin påse i flera veckor.

Hur ofta ska man tvätta en sovsäck?

När din sovsäck använts 50 gånger är det dags att tvätta den. Om den använts på bara marken eller om du svettats mycket i den, bör den tvättas oftare.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.