Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Luftmadrasser

Så väljer du rätt luftmadrass - köpguide!

Ska du ha gäster som vill sova över? Eller har du planerat in en avkopplande campingsemester? Då kan det vara läge att köpa en luftmadrass. I denna guide går vi igenom skillnaderna mellan våra luftmadrasser och luftpumpar så att du kan göra rätt val!

En ny luftmadrass behöver sträckas ut några gånger för att kunna behålla luften under en hel natt. Därför rekommenderar vi att du fyller och tömmer luftmadrassen några gånger innan första användning.

Självuppblåsbar luftmadrass - det bekvämaste alternativet

Att pumpa upp en luftmadrass kan suga kraft och framförallt tar det tid. Ibland upp till 15 minuter om man har en gammal manuell luftpump. Lyckligtvis finns det många alternativ!

En självuppblåsbar madrass blåser upp sig själv helt utan din hjälp. Den har en inbyggd pump som drivs av en motor. Du stoppar in kontakten i vägen, startar motorn och madrassen blåser nu upp sig. Det tar madrassen ungefär lika lång tid att bli uppblåst, som det tar dig att borsta tänderna.

Men som med alla bra mediciner finns det en liten bieffekt. Den självuppblåsbara madrassen är större än en vanlig madrass, vilket gör att den tar mer plats vid förvaring. Och andra sidan behöver du ingen separat luftpump, som också behöver förvaras och tar plats.

Vanlig luftmadrass - billigast och tar minst plats

Bor du i en trång lägenhet? Eller ska du ut och resa? I dessa situationer kan det vara avgörande att man hushåller med utrymmet/packningen. En vanlig luftmadrass utan inbyggd luftpump är då bäst eftersom den tar minst plats. Biltema har vanliga, billiga luftmadrasser för både en och två personer beroende på hur stort ditt behov är.

Enkel luftmadrass eller dubbel luftmadrass?

En dubbelmadrass är 147 cm bred vilket är utmärkt om ni är två personer som vill kunna sova tillsammans. När du sover själv låter 147 cm dig vrida och sträcka på dig med god marginal till kanterna.

En enkelmadrass är mellan 73-99 cm bred beroende på vilken modell du väljer. Den är perfekt om du snabbt behöver trolla fram en sovplats när en gäst vill sova över. Blås upp på några minuter och lägg ut i närmaste korridor, hall eller varhelst du har en yta över. Eftersom den är så liten är den extra smidig att ta med på campingsemestern eller till stranden!

Luftpumpar - välj bland manuella och elektriska

Till våra luftmadrasser (luftbäddar) säljer vi handpumpar små som vattenflaskor att t.ex. ha med på resan. Vi har fotpumpar om du vill pumpa upp madrassen fortare och elektriska pumpar om du inte vill pumpa över huvud taget.

Vanliga frågor om luftmadrass

Vad är en luftmadrass?

En luftmadrass är i praktiken en uppblåsbar säng. Man blåser upp den vid användning och tömmer den på luft vid förvaring och frakt. 

Hur hittar man ett hål i en luftmadrass?

En metod är att fylla luftmadrassen med luft och placera den bit för bit under vatten. Det kommer bubbla från eventuella hål.

Vilken luftmadrass är bäst?

Vill du ha en luftmadrass som tar minimal plats? Eller vill du ha en luftmadrass som blåser upp sig själv? Beroende på vad du behöver kan vi erbjuda olika luftmadrasser.