Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Hundfoder

Hundfoder: allt din hund behöver

För både ditt eget och hundens välbefinnande är det viktigt att du köper rätt foder. Det finns ett stort urval av hundmat på marknaden och det kan ta lite tid innan du hittar rätt. Hundar har precis som vi människor utvecklat sina smaklökar och har därför olika preferenser när det gäller foder. Därför måste vi ge våra älskade hundar foder som både smakar bra och ger dem styrka. De är ju trots allt en viktig del av familjen. På Biltema har vi allt du behöver för att täcka din hunds behov. Vi hjälper dig att hitta rätt foder för din hund.

 

Hundfoder – vad ska jag välja?

Det finns otaliga sorters hundfoder på marknaden och det kan vara svårt att hitta det som bäst passar just din hund. Du bör helst läsa vilka ingredienser som ingår och ta reda på vad din hund behöver och vad som är mindre viktigt. På Biltema rekommenderar vi att du undersöker vilka ingredienser som bör ingå i bra hundmat. Vi anser att bra hundmat ska innehålla en ren proteinkälla, en bra fettkälla och vara rik på vitaminer.

Vilken mat din hund behöver beror på dess ras, storlek och ålder, dvs. om det är en valp eller vuxen hund.
Om du nyligen skaffat hund behöver du byta foder oftare under de första åren av hundens liv. Det beror på den snabba utvecklingen där hunden får mer muskler och rör på sig mer. Oavsett om du har en valp eller en vuxen hund rekommenderar Biltema hundmat i form av torrfoder. Till skillnad från våtfoder så stärker torrfoder din hunds tänder.
Det finns också en stor skillnad när det gäller energiinnehållet i de två fodertyperna. Torrfoder innehåller mycket mindre vatten och därmed mer energi än våtfoder. Dessutom har torrfoder längre hållbarhet.

Vi rekommenderar Biltemas eget torrfoder som produceras i Europa. Vårt hundfoder innehåller en balanserad blandning av protein, fett, fibrer och vitaminer. Hundfoder med kött är en säker källa till det protein som din hund behöver. Vårt hundfoder innehåller magert kycklingkött och lever och har därmed den nödvändiga proteinmängden.
Precis som vi människor behöver hundar en ordentlig fettkälla. Biltemas hundmat använder laxolja som innehåller fett och omega 3.

Med vår hundmat kan du vara säker på att din hund får alla vitaminer den behöver för sitt skelett och den inre balansen.
Om du har en mycket aktiv hund, som till exempel en labrador, rekommenderar vi att du köper hundfoder med extra stort proteininnehåll. I så fall behöver du också hundgodis för de långa promenaderna eller träningspassen.

Hundgodis för lek och träning

På Biltema har vi ett stort utbud av hundgodis och hundsnacks. Hundgodis är ett bra komplement till hundmaten, speciellt som belöning efter en aktivitet.
Det är självklart viktigt att du aktiverar din hund. Det kan göras på många olika sätt, t.ex. i form av agility, löpning, simning och lek. Vi rekommenderar att du ger hunden en bestämd godbit efter varje aktivitet så att den alltid vet när den har varit duktig.
Våra mjuka godisbitar är speciellt lämpliga för detta.
Hundens muskler måste bevaras och tränas hela livet. Det gör du genom att ge hunden motion. Förutom att träna musklerna är det också viktigt att hjärnan stimuleras för att hunden ska må bra. Biltema rekommenderar träningslekar så att alla sinnen stimuleras.

Du kan till exempel leka söklekar med din hund. Lägg godisbitar lite här och där och få din hund söka efter dem. Då aktiverar du din hunds hjärna och sinnen. Sökleken är enkelt att göra, både ute på promenaden och hemma.
På Biltema har vi allt du behöver i form av hundmat och hundgodis till din hund. Vi finns alltid där med en hjälpande hand i ditt närmaste varuhus.