Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Köpguide hundtillbehör – praktiska och funktionella tillbehör till din lurviga vän

När du ska köpa tillbehör till din hund ska du alltid utgå ifrån din hund storlek, ålder och behov. Vissa hundar har ett större behov av stimulering och motion, då kan du behöva införskaffa dig fler hundleksaker och aktivitetsleksaker. I vårt utbud av hundtillbehör hittar du ett gediget bassortiment för dig och din hund, där hundens behov står i centrum.

Hundburar 

När du ska transportera din hund är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt. Detta gör du genom att hålla uppsikt och transportera hunden så att den är säkrad vid inbromsningar, genom att bland annat använda en hundbur. Om du transporterar hunden i en hundbur ska den vara tillräckligt stor så att hunden får god plats, skugga och god ventilation. Säkerställ även att inte bagage eller andra föremål kan falla över hunden.  

Hundbäddar 

Skäm bort din hund med en riktigt skön och mysig hundbädd. När du köper en hundbädd är det viktigt att du köper rätt storlek till din hund. Mät din hund från nosspetsen till svansroten och lägg sedan på ca 25 cm, då har du måtten för din hundbädd.  

I vårt sortiment hittar du olika hundbäddar och hundfiltar som din hund garanterat kommer trivas bra i. Du hittar också en effektiv kylmatta till din hund, som hjälper hunden att hålla rätt temperatur under varma dagar eller vid svettig lek och jakt.  

Hundfoder och hundgodis 

Vilken hundmat du ska köpa till din fyrbenta kompis beror på hundens ras, storlek och ålder. Under hundens första år bör du byta foder oftare eftersom hunden växer snabbt och behöver olika typer av näring i de olika tillväxtstadierna. På Biltema hittar du gott och näringsrikt torrfoder, som dessutom stärker hundens tänder och har lång hållbarhet. 

I vårt sortiment av hundfoder hittar du också smarrigt hundgodis, som du med fördel kan ge din hund när den har varit duktig och förtjänar en liten extra belöning.  

En bra investering för din hunds munhälsa är att köpa tuggpinnar, som rengör hundens tänder och tandkött samtidigt som de motverkar tandsten och beläggningar. Tuggpinnarna på Biltema har en god smak som alla hundar gillar.  

Hundhalsband och koppel 

Köp ett praktiskt, justerbart och bekvämt hundhalsband till din hund hos oss. I vårt sortiment hittar du hundhalsband i olika material och färger. Du hittar även ett praktiskt LED-ljus som du fäster på hundhalsbandet, så att din hund syns när ni är ute i mörkret.  

Till hundhalsbanden kan det behöva köpas ett koppel till era promenader. Eller kanske vill du köpa en sele i stället?  
När du ska välja ut koppel behöver du ta några saker i beaktande. Funder över vilka miljöer som du ska använda kopplet i, storleken på din hund, vilket material du och din hund trivs bäst med samt som du vill ha ett automatiskt koppel eller ett som är fast med mindre rörlighet? 

I vårt sortiment hittar du det perfekta kopplet och selen för dig och din hund. Du kan även köpa en spårlina om du och din hund brukar vara ute och spåra vid jakt. 

Hundleksaker 

Hundar behöver stimulering och motion, det räcker inte alltid med långa promenader. Införskaffa därför roliga hundleksaker som aktiverar hunden i form av exempelvis en aktiveringsboll som du fyller med godbitar och låter hunden arbeta med nos och tassar för att öppna. I vårt sortiment av hundleksaker hittar du även leksaker för dragkamper, leksaker som grymtar, och flytleksaker för lek i vattnet.  

Glöm inte att all lek bör ske under uppsikt av hundägaren! Och kontrollera dina hundleksaker regelbundet och byt ut dem om de är skadade.    

Hundmatskålar 

Alla hundar behöver givetvis äta, så en hundmatskål är ett måste i en hundägares hem. Hos oss hittar du matskålar i metall, keramik eller växtfiber. Vi har även smarta matskålar med en upphöjning i sig, som resulterar i att din hund inte kan hetsäta sin mat för snabbt. Vi har även praktiska underlägg till matskålarna som hindrar matskålen från att glida på golvet och som gör det enklare att hålla rent runt matskålen.  

Hundutrustning 

När du och din hund är ute på promenader är det alltid bra att ha med hundpåsar. Beroende på hundens storlek och väderleken kan det också vara en bra idé att klä hunden i ett regntäcke eller en värmande hundjacka. I vårt sortiment av hundutrustning hittar du även en klövjeväska för jakt och vandring. Den har rymliga förvaringsfickor med spännen, så att den praktiskt kan fästas på din hund.  

Reflexer 

Se till att du och din hund syns ordentligt när ni är ute på promenader i skymning och mörker. Införskaffa ett reflexhalsband till din hund, för att öka er säkerhet. Du kan även köpa en reflexväst till din hund, som enkelt fästs med kardborreband och som ökar din hunds synlighet markant.  

Och du, glöm inte att själv klä dig med reflexer när ni är ute och promenerar i mörkret!  

Pälsvård  

Det är viktigt att ta hand om din hunds päls och klor, för att hunden ska må bra. Hur ofta din hund behöver tvättas beror på pälsens struktur och givetvis hur smutsig din hund är. Använt ljummet vatten och speciellt utformade hundschampon när du ska tvätta din hund. I vårt sortiment hittar du även olika typer av kardor som borstar din hund samtidigt som du ger en skön massage. Du hittar även en sladdlös pälstrimmer med justerbar klipplängd och klotänger för med greppvänliga handtag.  

Vanliga frågor om hundar

Får jag transportera min hund i bil?

Du får bara transportera din hund om det är lämpligt och din hund inte är skadad eller sjuk. Det är viktigt att du har tillräckligt med plats i bilen för din hund, och att du kan hålla uppsikt över den. Under transport behöver hunden vatten och rastas var 6:e timme, så planera din körning väl.

Hur ofta ska jag tvätta min hund?

Det beror på vilken struktur pälsen har. Korthåriga hundar kan det räcka att du tvättar två gånger om året, medan långhåriga hundar kan behöva en tvätt var tredje månad. Givetvis behöver du tvätta din hund om den blir extra smutsig efter en lerig promenad eller liknande.

Hur ofta ska jag gå ut med min hund?

Du bör rasta din hund minst var 6:e timme under dagen. Alla hundar behöver daglig motion, oberoende ras. Däremot bör valpar och äldre hundar rastas oftare.