Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Kattleksaker

Köpguide kattleksaker ‒ billiga leksaker för aktivering av katt och kattunge

Katter älskar att leka oavsett hur gamla de är. Det ligger i deras natur och är starkt kopplat till deras medfödda jaktinstinkt. Det är därför viktigt att din katt får tillräckligt med stimulans, annars mår den inte bra. På Biltema hittar du flera roliga leksaker till din katt.

Hitta rätt kattleksak

Alla kattleksaker faller inte alla katter i smaken. Gillar din katt att springa runt och jaga sina leksaker kanske en boll är det perfekta valet. Föredrar din katt att hoppa omkring eller ligga på rygg och vifta med tassarna kanske ett spö med en intressant leksak är ett bättre alternativ. Ett annat sätt att stimulera katten på är att investera i ett katträd. Där kan katten inte bara vässa klorna utan hoppa, klättra och gömma sig.Genom att leka med din katt lär du känna dess sätt att leka och det blir mycket lättare att hitta den där perfekta leksaken.

Tillsammans eller var för sig?

Att leka tillsammans med katten både roligt och viktigt för er båda. Dels får katten utlopp för sin energi under leken men ni stärker också er relation till varandra. Hos oss hittar du flera roliga kattleksaker som ni kan leka med tillsammans. De gånger du inte har så mycket tid över till att leka med din katt kan en kattleksak utformad för ensamlek vara en perfekt lösning. Då kan katten roa sig själv en stund. Vi rekommenderar dock att du håller katten under uppsikt när den leker så att du kan ingripa om en olycka sker.

Vanliga frågor om kattleksaker

Varför ska man ha kattleksaker?

En bra kattleksak bidrar till kattens välbefinnande genom att aktivera katten både fysiskt och mentalt.

Vilken typ av kattleksaker ska man ha?

Leksaker för lek tillsammans och leksaker som katten kan leka med utan dig. Men ha inte alla leksaker framme. Då tröttnar katten på dem.

Vad kostar kattleksaker?

På Biltema hittar du kattleksaker från 22,90 kronor.