Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Kattmat

Ge din katt den bästa maten

Finns det något mysigare än när katten tillgivet kryper upp i knät på sin ägare och spinner förnöjt medan den blir kliad bakom örat? Om du har en sådan här liten mjuk och gosig vän vill du utan tvekan lägga bästa tänkbara kattmat i skålen när det är matdags. På det viset ser du till att din kelgris får alla vitaminer och mineraler som den behöver.
Därför erbjuder vi dig bara den bästa kattmaten på marknaden. Du hittar precis vad du behöver bland de många märken som vi har på våra hyllor, oavsett om din katt har steriliserats eller lider av någon allergi.

 

Välj rätt kattmat

Vilka behov som ska täckas varierar stort mellan olika katter. Är din katt dräktig, allergisk eller steriliserad? Då finns det flera saker som du måste tänka på när du köper kattmat. Om din katt har speciella behov måste du ta hänsyn till dem när du serverar middagen.
Katter är kända för att vara djurvärldens divor och som lycklig ägare har du säkert upptäckt att de ofta går sin egen väg. Många ägare har kräsna katter som är svåra att göra nöjda, men på våra hyllor hittar du alltid ett foder som duger även åt din lilla diva.
Vi har självklart även specialfoder för kastrerade katter och mat som täcker näringsbehovet hos digivande eller dräktiga kattmammor. Har du en liten kattunge som spinner där hemma? Den nya familjemedlemmen behöver speciell behandling och vi har givetvis den bästa kattungematen för den lilla magen.

Erbjud katten både våt- och torrfoder

Föredrar din katt våt- eller torrfoder? Det är stor skillnad mellan de två typerna och det är väldigt olika vad katterna tycker bäst om. Om din katt under en längre tid inte velat äta maten som du lägger i skålen kan du prova med att byta från våt- till torrfoder eller omvänt.
Du kan också blanda de två varianterna. Många katter gillar denna kombination, även om de egentligen får allt de behöver av den ena typen.
Vill du skämma bort din pälsklädda vän i helgen? Du kan överraska din katt genom att lägga ett spännande foder i skålen några gånger i veckan. Det lockar den kräsna och motvilliga katten till matbordet, eftersom den lär sig att det ibland väntar en spännande överraskning.

Mat för katter med allergier

Attjo! Om du har en spinnande katt som stryker omkring i bostaden lider du nog inte av någon allergi själv. Däremot kan din katt vara allergisk med allt vad det innebär i form av till exempel en rinnande nos och röda ögon.
Vi har naturligtvis kattfoder till djur med allergier som ser till att de känsliga små liven får den näring de behöver. Om du väljer ett foder som inte utlöser allergiska reaktioner kan du minska kattens symtom markant.
Om du inte upplever någon förbättring efter ett foderbyte rekommenderar vi att du kontaktar din veterinär.

Få en fin och mjuk päls

En katt som mår bra har en blank och mjuk päls och därför måste du alltid vara uppmärksam på förändringar i pälsen. De kan nämligen avslöja om din katt får de vitaminer och mineraler som den behöver.
Om du upplever att katten har problem med pälsen eller en torr och irriterad hud kan det bero på att den inte får tillräckligt med omega 3 och 6. I vårt sortiment hittar du foder med fisk som har en naturlig hög halt av viktiga oljor. När du serverar denna typ av kattfoder kan du vara säker på att pälsen håller sig frisk och fin.