Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Köpguide kattillbehör - roliga och praktiska prylar till din katt

Köpguide kattillbehör - roliga och praktiska prylar till din katt

Ska du köpa en katt? Det finns mycket att förbereda innan katten flyttar in. För att du inte ska missa något ger vi dig några tips på kattillbehör som är bra att ha hemma för att både du och katten ska få en bra start på livet tillsammans.

Sex kattillbehör du bör ha hemma

Transportbur

Redan innan du ska hämta katten bör du ha en transportbur redo. Välj gärna en stabil transportbur som kan användas under hela kattens liv. Låt även buren fungera som en viloplats i hemmet. Då vänjer sig katten vid buren tidigt och lär sig att transportburen är en plats för vila. Det gör att katten känner mer trygghet vid senare transporter.

Mat- och vattenskålar

Innan katten flyttar in behöver du ha mat- och vattenskålarna redo. Köp gärna skålar som håller länge och går att diska i maskin.

Kattlåda

Oavsett om din katt är en utekatt eller innekatt bör du ha en kattlåda i hemmet. Katter vill gärna täcka över sin avföring, därför måste du fylla lådan med kattsand eller kattströ, annars är risken stor att katten uträttar sina behov på mer olämpliga ställen. Glöm inte att köpa en spade att städa ur lådan med.

Halsband eller sele och koppel

Ska din katt vara ute året runt kan det vara bra att köpa ett halsband till katten. Välj gärna ett halsband med säkerhetsspänne eller resår. På så sätt blir inte katten hängandes om den skulle fastna i en gren eller liknande. Om du planerar att ha en innekatt, men vill kunna ta ut katten ibland kan det vara bra att ha en sele och koppel.

Klösbrädor

För att undvika sönderrivna möbler bör klösbrädorna vara på plats redan dag ett. Katten använder då klösbrädorna för att markera revir och hålla klorna i trim, inte din favoritfåtölj. Hur många klösbrädor du ska köpa beror på hur stort ditt hem är. Många katter uppskattar katträd där de både kan klättra och vässa klorna.

Leksaker

Katter behöver leka för att utvecklas socialt, fysiskt och intellektuellt. Det måste därför finnas något som katten kan leka med både ensam och tillsammans med dig. Vi rekommenderar att du håller katten under uppsikt när den leker så att du kan ingripa om en olycka sker.

Vanliga frågor om kattillbehör

Vilka kattillbehör behöver man?

Du behöver framför allt en transportbur, mat-och vattenskålar, en kattlåda, klösbrädor, leksaker och halsband eller sele och koppel.

Hur väljer man kattillbehör?

Det beror på vad du är ute efter. Vanligtvis utgår man från kattens ålder, storlek eller personlighet.

Vad kostar kattsaker?

På Biltema hittar du kattillbehör från 14,90 kr till 799 kr.