Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Racketsport - något för alla

Begreppet racketsporter är brett och innefattar ofta sporter som tennis, badminton, och bordtennis. Här hittar du bland annat badminton- och bordtennisset, tennisbollar och sportnät. Utforska vårt utbud och utmana familjen i rundpingis hemma vid matbordet, eller en badmintonturnering i trädgården. 

Bordtennis  

För att kunna spela bordtennis, eller även kallat pingis, behöver du pingisrack och pingisbollar, och såklart ett pingisbord att spela på. Våra pingisrack är av instegsmodell och passar perfekt för rekreations-och hobbyspel.  
Du behöver inte köpa ett stort pingisbord för att njuta av bordtennis, utan du kan enkelt göra om matbordet till ett pingisbord med hjälp av ett flexibelt och portabelt bordtennisnät.  

Har du inte så mycket plats men vill ändå ha ett pingisbord?
Då ska du kolla in vårt bordtennisbord mini, som är fällbart och justerbart och passar perfekt om man bor lite mindre. Utmana familjen eller kompisarna på rundpingis, det är en rolig aktivitet där ni tillsammans tränar kondition, styrka, koordination och balans. En perfekt familjeaktivitet helt enkelt!  

Badminton  

Badminton är en rolig aktivitet för hela familjen, där både stora och små kan vara med och spela. Allt ni behöver är ett badmintonset, med badmintonrack och en badmintonboll, och ett badmintonnät. I vårt badmintonset får du med två badmintonrack och två badmintonbollar och en praktisk väska som du kan lägga utrustningen i.  

Har du inget badmintonnät hemma? Du kan enkelt skapa ett eget med några stolar, eller häng en filt mellan stolarna och bygg ditt eget nät. Det är bara fantasin som sätter gränser här!  

Tennis  

Är du en inbiten tennisspelare, eller har du tänkt börja spela? Oavsett så behöver du alltid tennisbollar, de har nämligen alltid en tendens att försvinna med tiden.. Hos oss hittar du storpack med tennisbollar. Du hittar tennisbollar som är lite mjukare och anpassade för mindre barn eller nybörjare, men du hittar även tennisbollar som är godkända för spel enligt Internationella Tennisförbundet (ITF) standard. Dessa tennisbollar är slitstarka, gasfyllda och snabba, med bra studs. 

Har du ingen att spela tennis med?
Då ska du köpa ett tennisträningsset!
Det är en retursäker tennistränare, som innebär att du har en tennisboll som är fäst i ett snöre, som sitter fast i en bas som är fylld med sand eller vatten. Här kan du stå i timmar och öva på din forehand eller backhand, och bollen kommer alltid tillbaks till dig!  

Vanliga frågor om racketsport

Hur många racketsporter finns det?  

De vanligaste racketsporterna är tennis, badminton, bordtennis/pingis, padel och squash.

Hur räknar man i tennis?  

Tennis spelas antingen i bäst av tre set, eller bäst av fem set. För att vinna ett set måste du vinna sex games, med minst två games skillnad mot motståndaren. För att vinna ett game måste du vinna fyra poäng, med minst två poängs skillnad. Ett game räknar man 15, 30, 40 för varje vunnen boll, istället för 1,2,3.  

Hur spelar man badminton?  

Badminton kan antingen spelas singel eller dubbel. Man spelar i bäst av tre set och den spelare som först får 21 poäng vinner ett set. Den som först vinner två set vinner matchen. 

Hur räknar man i bordtennis/pingis?  

En pingismatch spelas i bäst av fem set, så den som först vinner tre set har vunnit. Först till 11 vunna poäng vinner ett set.