Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Termosar

Köpguide termosar – håll drycken varm eller kall i en termosmugg

När du vill att din favoritdryck ska hålla sig varm eller kall hela dagen behöver du en bra termos. Vilken som är den perfekta termosen varierar dock från person till person. Men alla termosar har vissa överlappande egenskaper som du kan hålla utkik efter. Här går vi igenom vad du bör tänka på när du ska köpa en ny termosmugg.

Så väljer du rätt termos för ditt behov

Den bästa termosen är den som bäst motsvarar dina behov. Hos Biltema kan du köpa din nya termosmugg, termoskanna eller mattermos. Men för att hitta den termos som passar dig bäst bör du fundera över vad du ska använda den till.

Dessa är några av de egenskaper som du bör ta hänsyn till när du gör ditt val:

  • Kaffetermos eller mattermos – vad ska du använda termosen till? Om du vill hålla en bit mat varm är en mattermos att föredra. En kaffetermos är istället det bästa alternativet för att bevara kaffet varmt.
  • Rymlighet – hur stor volym din termos bör rymma beror på flera faktorer. En av de viktigaste faktorerna är huruvida du ska dela drycken med andra. En annan faktor är vilken aktivitet du ska utföra. Om du till exempel ska ägna dig åt isfiske är det enkelt att ta med en termosmugg. Men om du ska vandra en längre sträcka är det mindre lägligt att bära på en tung termos.
  • Material och tålighet – din termosmugg bör vara tålig då den sannolikt används utomhus. En kaffetermos i rostfritt stål är ofta hållbar även i minusgrader. Rostfritt stål har också den fördelen att materialet är giftfritt.
  • Isolerande egenskaper – du vill förstås att din mat eller dryck håller sig varm så länge som möjligt. Det är just denna isolerande egenskap som gör en termos så användbar. Därför bör du välja en termosmugg som bevarar värmen under så lång tid som du behöver. Dess isolerande egenskaper kan även hålla kalla drycker kalla längre under varma sommardagar.

Vanliga frågor om termosar

Hur fungerar en termos?

En termos håller din varma dryck varm och din kalla dryck kall hela dagen. Detta görs med hjälp av ett vakuum som isolerar innehållet i termosen.

Hur länge håller sig kaffet varmt i en termos?

En termos kan hålla ditt kaffe varmt i upp till sex eller åtta timmar.

Hur gör man rent en termos?

Du bör rengöra din termos med diskmedel och diskborste efter varje användning.