Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Brandvarnare

Köpguide brandvarnare - skydda dig och familjen mot brand!

Det vanligaste orsaken till dödsfall vid bränder är inte elden - det är röken. Det kan ta fem minuter från att en eld antänds i ett rum tills hela rummet står i lågor. Om du blir varnad av ett brandlarm när branden är i sin linda har du god chans att sätta dig och din familj i säkerhet. I denna guide förklarar vi varför en optisk brandvarnare är så bra på att uppfatta rök och hur säkerheten kan höjas om du seriekopplar flera brandvarnare!

Optisk brandvarnare - uppfattar pyrande rök snabbt

En optiska brandvarnare upptäcker snabbt pyrande bränder, t.ex. när en cigarett hamnat i en möbel. Det avancerade fotocellsystemet känner av förändringar i ljusstrålen vilket får larmet att börja tjuta. Hos Biltema kan du köpa optiska brandvarnare med uppladdningsbart batteri - snällt mot både miljön och plånboken!

Brandvarnare som seriekopplas trådlöst - ökar säkerheten

Vad händer om det börjar brinna i ett rum med brandvarnare och du befinner dig på en annan våning? Då finns det risk att du inte kommer kommer höra brandvarnarens larm, framförallt om du sover. Lösningen är att ha flera brandvarnare i olika delar av huset och koppla ihop dem. När branden uppstår kommer samtliga brandvarnare slå larm så att du varnas oavsett på vilken våning du befinner dig. Hos Biltema kan du köpa optiska bra brandvarnare som sammankopplas trådlöst för ett ökat brandskydd!

Vanliga frågor om brandvarnare

Hur många brandvarnare ska man ha?

Vi rekommenderar att du har minst en brandvarnare på varje våning. En brandvarnare bör inte bevaka en yta större än 60 kvm.

Var ska man placera brandvarnare?

Ett bra ställe att placera en brandvarnare på är mitt i huset, mitt i det rum du väljer. Sovrum är också bra att ha brandvarnare i eftersom du hör sämre när du sover.

Hur testar man sin brandvarnare?

En del av våra brandvarnare har en testknapp på kåpan som du trycker på. Om sirenen då tjuter är elektronikkrets, siren och batteri ok. Läs mer i respektive brandvarnares manual.