Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Datortillbehör

Köpguide datortillbehör – all datorutrustning du behöver

En dator har flera fördelar gentemot surfplattor och smartphones, oavsett om datorn ifråga är en laptop eller en stationär sådan. En av de främsta fördelarna är möjligheten att anpassa datorn utifrån ditt behov av datorutrustning. Nedan går vi igenom vad du bör tänka på när du botaniserar bland det breda urvalet av datortillbehör såsom tangentbord och headset.

Att tänka på när du köper datortillbehör

När du ska köpa datorutrustning är det viktigt att du har följande i åtanke:

  • Kontrollera gärna systemkraven och kompabiliteten för det datortillbehör som du ska köpa. Vissa tillbehör är endast kompatibla med PC eller Mac medan andra går att använda med bägge dessa operativsystem.

  • Köp tillbehör som är avsedda för att användas på det sätt som du använder din dator. Om du till exempel gillar att spela datorspel kan det vara värt att köpa en datormus som lämpar sig väl för just detta ändamål. Du som är en gamer kan även vilja investera i ett bra headset att använda istället för datorhögtalare.

  • Ska du köpa datorutrustning till en laptop? Då kan du kika på datortillbehör som låter dig använda din bärbara dator som en stationär sådan. Du kanske vill ha ett extra tangentbord eller använda en datormus istället för datorns pekplatta. Dessutom kan en datorväska vara ett bra val om du vill kunna transportera din laptop på ett smidigt och säkert sätt.

Tangentbord och datormus vanliga datortillbehör

Det finns många olika produkter att välja mellan inom kategorin datorutrustning. Två av de vanligaste datortillbehören är tangentbord och datormöss. De allra flesta varianter gör ett utmärkt jobb men vissa funktioner kan göra det enklare för dig att arbeta på ett smidigt sätt.

Till exempel är ett trådlöst tangentbord och en trådlös datormus ett bra alternativ om du inte vill krångla med sladdar. Du kan även välja en ergonomisk mus för att avlasta din kropp när du jobbar många timmar framför datorn.

FAQ datortillbehör

Vad är datortillbehör?

Datortillbehör är ett samlingsnamn för enheter som ansluts till en dator och tillför datorn ytterligare funktion. Några exempel på sådan datorutrustning är: tangentbord och headset.

Vilka datortillbehör behöver man?

Behovet av datorutrustning beror på vad du använder din dator till. Vanliga datortillbehör inkluderar: tangentbord, datormus, minneskort, nätadapter, USB-minne och headset.

Vad kostar datortillbehör?

Priset på datortillbehör skiljer sig åt en hel del beroende på vilken typ av datorutrustning du är på jakt efter. Datorhögtalare kostar från ungefär en hundralapp och uppåt.