Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Datormöss

Köpguide datormus – välj rätt mus för dina behov

Datormusen är ett ovärderligt verktyg när du använder datorn, oavsett om du spelar datorspel eller utför kontorsarbete. Med en mus anpassad till din hand och till användningsområdet kan du förbättra hela datorupplevelsen. Här hjälper vi dig att hitta en datormus som passar dig.

Tre saker att tänka på vid val av datormus

  • Med eller utan sladd – huruvida du ska välja en trådad eller trådlös datormus beror naturligtvis på vad du ska använda musen till. Om du spelar datorspel rekommenderar vi en av våra trådade datormöss. Då du slipper ta hänsyn till batteritider och signalproblem. Men om du arbetar framför datorn, sitter i soffan eller ofta är på resande fot är en av våra trådlös möss ett bättre alternativ.
  • Underlag – när du väljer datormus är det även bra om du vet vilket underlag du ska använda den på. Det avgör vilka sensorer musen bör ha. Lasersensorer fungerar utmärkt på många olika material, medan datormöss med optiska sensorer ofta kräver att du har en musmatta under.
  • Storlek – en bra datormus ligger skönt i handen. Du bör därför välja en mus som passar din hand storleksmässigt.

Vanliga frågor om datormöss

Vad finns det för olika datormöss?

Det finns flera olika typer av datormöss utformade på olika sätt. De vanligaste varianterna är – mekaniska datormöss, optiska datormöss och lasermöss.

Varför heter det datormus?

Datormusen ficks sitt namn då den såg ut som en mus.

Vilken datormus ska jag välja?

Det beror framförallt på hur och var du ska använda den.