Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

USB-minnen

Köpguide USB-minnen ‒ lagra filer snabbt och enkelt

USB-minnet en oslagbar teknisk lösning som underlättar lagring och överföring av filer mellan enheter. Det är en kompakt lagringsenhet som är kompatibel med i princip alla datorer på marknaden oavsett märke. Men innan du väljer vilket USB-minne du ska köpa finns det en del saker du bör tänka på.

Hur stort lagringsutrymme behöver du?

Först och främst är det viktigt att du fastställer hur du kommer att använda USB-minnet, då det påverkar hur stort lagringsutrymme du behöver. Ska du lagra tunga musik- och videofiler eller lätta textfiler?

Hur snabbt vill du att USB-minnet ska överföra datan?

I dagsläget finns det två typer av USB-minnen ‒ USB 2.0 och USB 3.0. USB 2.0 kan överföra data med en hastighet på omkring 60 megabit per sekund. USB 3.0 har en överföringshastighet på omkring 640 megabit per sekund, men för att du ska kunna utnyttja denna hastighet måste din dator ha en USB 3.0-port.

Om din dator har USB 2.0-portar kan du bara överföra data i USB 2.0-hastigheten, även om en USB 3.0-enhet är inkopplad. Det samma gäller om din dator är utrustad med USB 3.0-portar och du använder ett USB-minne med USB 2.0.

Vanliga frågor om USB-minnen

Hur använder man ett USB-minne?

Anslut USB-minnet till USB-porten. Öppna sedan enheten och för över filerna. När filerna överförts kan du ta ut USB-minnet.

Hur stort USB-minne behöver man?

Det beror på vad du vill lagra på USB-minnet. Ett tips är att du köper ett större minne än du tror att du behöver. Då kan du vara säker på att allt får plats.

Vad kostar USB-minnen?

På Biltema hittar du USB-minnen från ca 60 kronor.