Därför ska du välja en campinggrill

En campinggrill erbjuder alla möjliga alternativ för din grillsäsong och sommarplaner. Den är perfekt för naturen, stranden och båten. Sommaren är en tid då du ofta är på språng och fyller ditt sinne med goda sommarminnen i det svenska sommarlandet. Och det finns faktiskt ingen gräns för hur länge du kan njuta av att grilla ute i naturen.

Det är något som vi på Biltema har fullständig koll på och därför arbetar vi kontinuerligt med att utöka vårt sortiment av bärbara grillar för camping, picknick, strandturer eller kanske som ett sätt att laga mat på båten?

De mest uppenbara fördelarna med en campinggrill - enligt oss på Biltema

Campinggrillen - perfekt ute i naturen, på picknicken eller som strandgrill

När du besöker stränder och andra naturområden för att campa och picknicka, är en av de viktigaste sakerna man bör komma ihåg att ta med sig sitt skräp. Det har blivit lite för enkelt att ”glömma något”. Här kommer en bra hjälp in i bilden i form av en campinggrill.

Med en campinggrill kan du förvandla din engångsgrill till en flergångsgrill. På så sätt slipper du att slänga en ny engångsgrill i aluminium varje gång du har grillat, och du kan också ta med dig den använda kolen när du går. Det gör att ingen behöver riskera att trampa på het kol som har grävts ner i sanden på stranden. Hjälp till att skydda alla bara tår på stranden.

Glöm inte förpackningar och avfall

Kom även ihåg att ta med dig använda förpackningar när du går och släng det i närmaste soptunna. Din mamma är inte alltid med och campar.

En liten sammanfattning: En campinggrill kan du använda på de flesta platser och den är härligt kompakt. Whats not to like?

Transportabel och hopfällbar grill - en praktisk möjlighet

En bärbar grill är ett mycket flexibelt val när du breder ut dina vingar i sommar-Sverige. Ja, faktiskt året runt. För varför bara grilla på sommaren? Det är supermysigt.

I sortimentet har vi en grillväska som kan fällas ihop till en väska när du har grillat klart. På så sätt får du mer utrymme i bagageutrymmet eller på pakethållaren. En kundfavorit i sortimentet är vår testade campinggrill som kan fällas ut så att man får två grillytor. Det gör att det finns mer plats för korvarna och fler glada picknick-deltagare. Det gör att du lan bjuda fler på mat på skogsturen.

Vi utvecklar vårt grillsortiment utifrån kriterierna flexibilitet, kvalitet, komfort och utrymmesbesparing. Det är viktiga egenskaper när du semestrar och är på språng. Vi vet att bärbara grillar efterfrågas mer och mer i flexibla format.

Se alla våra grillar här

Gasol-eller kol-campinggrill?

Vi är medvetna om att valet mellan gasolgrill och kolgrill är lite av en religion för de som älskar att grilla. Den religiositeten spelar också in i valet av campinggrill. Med andra hittar du naturligtvis också gasolgrillar i mindre format hos oss, tillsammans med kolgrillarna.

Lilten gasolgrill

Fördelen med en gasolgrill är, som du säkert vet, att grillen snabbt blir varm, även när du använder den ute i naturen. Montera den medföljande gasolbehållaren och så tänder du. Kol kräver som bekant lite mer kärlek och tid. Hur som hels är det viktigt att understryka att det inte saknas olika gasolgrillar att välja mellan på Biltema.

Om du har en altan finns det också möjlighet till grillmys på mindre utrymmen med ett gasolkök eller en mindre gasolgrill en bärbar grill som inte tar så stor plats.

Liten kolgrill

Letar du efter en bärbar kolgrill i form av en klassisk kolgrill? Den är väl redan en Evergreen-grill, om kan kalla den det. Det säkra valet på ett sätt. Men vi har tagit det ett steg längre och gjort den bärbara kolgrillen mer flexibel och fällt ihop den mer i form av ett par av våra nyaste campinggrillar.

88797

Var uppmärksam på eventuella eldningsförbud i kommunen du befinner dig i

Det är vanligtvis tillåtet att använda etablerade eldnings- och grillplatser i naturen. Om brandkåren har utfärdat ett eldningsförbud som omfattar brasor och grillar, gäller förbudet även dessa platser. Var därför uppmärksam på vad som gäller i kommunen där du grillar.

Försiktighetsåtgärder

Kom också ihåg de allmänna försiktighetsåtgärderna från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

  • Håll avstånd – elda inte i närheten av torra växter eller annat som kan ta eld.
  • Var uppmärksam på vindriktning och vindstyrka.
  • Håll koll på barn och djur.
  • Visa hänsyn – undvik att röken stör grannar och omgivningen.
  • Håll eld och glöd under uppsikt och kontrollera att allt är släckt innan du lämnar platsen.
  • Se till att ha vatten till hands så att en mindre eldsvåda snabbt kan släckas.

Laga mat på båten med gas

Ett sista tips, eller fördel från oss på Biltema.

En campinggrill ger också fina möjligheter till mysig matlagning ombord på båten. Det går som bekant att få en massa kvalitetstid när man seglar. Men när du ligger i hamn finns det goda möjligheter att laga mat på däcket med en campinggrill. Gasolbrännaren eller gasolgrillen ska användas utomhus och under lugna förhållanden.

Se till att ha tillräckligt stort avstånd till brandfarliga material och håll alltid elden under uppsikt. En bra plats att placera gasolbrännaren på kan vara fördäcket, och om du ligger i hamn kan den bästa platsen vara bryggan man ligger vid.

Slutligen vill vi önska dig en skön sommar med många tillfällen att använda din flexibla bärbara Biltema-grill.

Relaterade artiklar

Campa med barnen - fyll minnesbanken med fina upplevelser

Campa med barnen - fyll minnesbanken med fina upplevelser

Fyll minnesbanken med fina minnen tillsammans med familjen, under campingturen.

Spendera sommaren på båten

Spendera sommaren på båten

Vi ger tipsen för en underbar sommar till havs, för hela familjen.

En dag på stranden

En dag på stranden

En dag på stranden kan som vi alla vet se väldigt olika ut. Oavsett vad du tycker om att göra på stranden, har vi strandprylarna som gör dagen till en sommarsuccé.