Campa med barnen - fyll minnesbanken med fina upplevelser

Campa med barnen - fyll minnesbanken med fina upplevelser

De bästa sommarsemesterminnena kan man skapa med enkla medel och de behöver varken kosta mycket pengar, vara svåra att planera eller kräva att man reser till ett exotiskt resmål. De bästa minnena är ofta de man skapar tillsammans genom aktiviteter och närvaro. På Biltema hittar du en mängd vandrings- och campingutrustning för både små och stora äventyr. Och det bästa av allt är att utrustningen bara kostar en bråkdel av vad du skulle betala i betydligt dyrare märkesbutiker.

Nedan hittar du 6 tips på enkla camping-/semesterupplevelser som barnen kommer att älska.

Kul på campingen

De flesta barn älskar att åka på utflykt – och kanske har du turen att kunna åka till en campingplats där miljön är bekant och där det känns tryggt och bra. Men om du har varit på samma plats många gånger kanske du upplever att barnen börjar tycka att det är tråkigt. Då gäller det att skapa nya upplevelser och hitta aktiviteter som gör att alla trivs och får en fin semester.

På Biltema hittar du många olika spel och utomhusaktiviteter som är både roliga och kostar lite. Till exempel kan man ha riktigt roligt, både vuxna och barn, med ett kubbspel, ett krocketset eller till exempel badminton.

87957

Utelekar för hela familjen

Utelekar för mindre barn

Om ni har med er små barn kan en spade och hink göra susen, för att inte prata om såpbubblor – och det finns att köpa i många roliga och prisvärda varianter på Biltema. Kolla in utbudet här.

Tältutflykt i skogen

Att campa i skogen kan vara både kul och lärorikt. Om barnen är lite större kan de kanske campa själva med kompisar, men det kan också vara väldigt trevligt att ge sig ut och campa med både vuxna och andra barn. Oavsett vilket bjuder skogen på många fina upplevelser. Här kan du utforska naturen, samla kottar, studera insekter eller plocka bär eller svamp (så klart beroende på årstiden, och det är viktigt att alltid försäkra sig om att bären och svampen inte är giftiga). På Biltema hittar du utrustning som gör att det går lättare att plocka såväl bär som svamp.

Allt inom bär- och svampplockning

88097

Detta kan du behöva till tältningen

Alla borde lära sig att använda karta och kompass – och det är ett bra hjälpmedel på din tält- eller campingtur.

Lär dig hitta i terrängen med karta och kompass

Ett användbart, kul och pedagogiskt tips kan vara att lära sig att använda karta och kompass. Att orientera i skogen utan andra hjälpmedel än mobilen kan vara väldigt spännande och egentligen något som alla borde lära sig. Om du har tid och fantasi kan du till exempel lägga en kombinerad frågesport och orienteringsslinga där man orienterar från stolpe till stolpe och svarar på roliga frågor/utför roliga uppdrag.

Grillmys framför lägerelden

Det ultimata med att campa i skogen är att gå till en eldningsplats och sitta runt en öppen eld en mysig sommarkväll. Höra sprakandet från elden och fascineras av det varma ljuset från lågorna.

OBS! Innan du gör upp en eld (öppen eld eller tänder en grill) måste du se till att det är en godkänd eldningsplats och att du har tillräckligt med vatten till hands för att kunna släcka elden efteråt. Samt att det inte råder eldförbud i området. Lämna heller aldrig barn ensamma vid en eld och gå aldrig ifrån en eld, öppna lågor eller en grill som inte har släckts ordentligt.

Hängmatta

Och om ni inte har testat det – prova att sova under öppen himmel i en hängmatta.
Det är en befriande och luftig känsla för lite större barn och vuxna. Om du inte vill sova i en hängmatta är det alltid mysigt att kunna ta en liten ”paus” mellan två trädstammar utanför lägret med en bra bok medan barnen leker.

Våra hängmattor

Camping vid sjön

87959

Det är många som tycker att camping och sommar hör ihop med vatten.
Och det håller nog de flesta barn med om. Det finns inget som aktiverar och som ger så mycket glädje som vatten. Extra kul blir det också när man kan aktivera barnen med bad- och vattenlekar.

Våra vattenleksaker

När du är vid vattnet är säkerheten också mycket viktig. Allt du kan tänkas behöva vad gäller räddningsvästar, flytvästar och säkerhet hittar du här.

För att göra campingen och badandet så kul och avstressande som möjligt är det viktigt att tänka smart. Packa ner en massa kalla drycker och mat för dagen i en kylväska. Om du har möjlighet kan du kanske också tända grillen. En bra investering här kan vara en bärbar campinggrill. Den kan du använda om och om igen, och den är också därför ett mer miljövänligt alternativ.

Detta kan du behöva när du tältar vid sjön

Camping på hemmaplan – sova i tält i trädgården, på terrassen eller på studsmattan

En kul aktivitet varma sommardagar kan vara att låta barnen tälta i trädgården, på terrassen eller på studsmattan. Att sova under öppen himmel kan vara både mysigt och stämningsfullt.

Det här behöver du:

87958

Trevlig camping och vi önskar dig en underbar sommar!

Relaterade artiklar

5 tips för lättare vandringsryggsäck

5 tips för lättare vandringsryggsäck

Här får du tipsen för en lättare vandringsryggsäck till din nästa utflykt.

6 fisketips för nybörjaren

6 fisketips för nybörjaren

Är du en nybörjare när det kommer till fiske? Läs vidare här.

Åk på bilsemester!

Åk på bilsemester!

Ge dig ut på bilsemester och upptäck landet! Men innan du ger dig ut på vägen är det viktigt att du kontrollerar bilen.