Kom ihåg-lista för flytten hemifrån

Kom ihåg-lista för flytten hemifrån

Tusentals studenter flyttar till studentbostäder för att börja studera, träffa nya vänner och uppleva nya saker. Många tycker självklart att det ska bli spännande med studentlivet och har stora förväntningar på livet i den nya bostaden. Men innan du kan flytta hemifrån till studentbostaden måste du vara beredd på att flytten kräver en hel del jobb. Här följer några tips på hur du snabbt kan genomföra flytten och börja njuta av studentlivet!

Planera flytten i god tid

Det bästa tipset är att inte improvisera och att inte vänta med flytten in i det sista. Planera i god tid och sätt upp ett sista flyttdatum så att du har något att jobba mot. Då går arbetet och övergången mycket smidigare. 

När du har satt upp en tidsplan att förhålla dig till kan du skriva ned en checklista på ett papper eller i din mobil så att du inte glömmer något. Skriv ned allt punkt för punkt och bocka av punkterna efter hand som de är klara. Börja till exempel med att göra dig av med sådant som du inte behöver.

Sälj, ge bort eller släng

Gör dig av med sådant som bara ligger och skräpar till ingen nytta. Då frigör du plats och slipper ta med onödiga saker till din nya bostad. Lägg ut möbler, kläder och annat på t.ex. Blocket och ge bort kläder som du inte längre använder till Myrorna eller någon annan second hand-butik. Tänk på att förvaringsutrymmet i en studentbostad kan vara begränsat, så ta bara med sådant som du vet att du kommer att använda. 

Organisera

Skapa ett system för sådant som du ska ta med dig och lägg grejerna i flyttkartonger. Märk alla kartonger så att du vet vad de innehåller när du packar upp dem i studentbostaden.

Använd ett färgkodningssystem för rum, kök och bad och märk kartongerna med motsvarande färger så att alla som hjälper till med flytten vet var i lägenheten lådorna hör hemma.

Packa ned vinter- och sommarkläder i olika kartonger så att du inte behöver lägga tid på att sortera bort de kläder som du inte har användning för just nu. Då slipper du onödigt extrajobb senare.

Kom ihåg att använda insatser till flyttlådor om du ska ta med glas och koppar till studentbostaden. Använd lite extra wellpapp och kraftpapper för att vara på den säkra sidan.

Flyttjobbet

Tänk på ryggen när ska flytta. Det är onödigt att bära mer än du behöver. En magasinkärra är en engångsinvestering på runt 600 kronor som du kan använda om och om igen. En hopfällbar magasinkärra tar mindre plats i förrådet när den inte används. 

Med presenning och släpvagnskapell skyddar du alla möbler och prylar som du lastat på och slipper hantera våta saker när du lossar släpvagnen vid din nya bostad. Om du vill att grejerna ska komma fram utan minsta repa kan du lägga en flyttfilt mellan möblerna.

Kom ihåg-lista för flytten

  • Planera i god tid
  • Kom överens med kompisar
  • Skriv en kom ihåg-lista
  • Använd färgkoder
  • Köp några saker som gör jobbet lättare
  • Byt vårdcentral
  • Vatten, el, gas, värme
  • Kolla TV och internet
  • Nycklar till brevlåda och förråd

Det finns säkert många fler saker att tänka på när du flyttar, så gör en egen kom ihåg-lista.

Vi hoppas att din flytt går så lätt som möjligt, och att du kommer att trivas i ditt nya boende! 

Relaterade artiklar

Köp gamingutrustning för hela familjen

Köp gamingutrustning för hela familjen

Biltema erbjuder ett brett utbud av gamingutrustning. Kolla in vårt sortiment!

Ditt drömbadrum - steg för steg

Ditt drömbadrum - steg för steg

Skapa dina drömmars badrum! Vi vill dela med oss av några värdefulla tips, från start till mål, för din våtrumsrenovering.

Odla dina egna tomater

Odla dina egna tomater

Att odla tomater är enkelt, och vi har samlat några tips som kan vara bra att läsa igenom innan du sätter igång!