Komfort och säkerhet i din bil

Komfort och säkerhet i din bil

Vi spenderar mycket tid i bilen. Själva på väg till jobbet, med familjen på bilsemestern eller med någon av våra fyrbenta vänner på väg till skogen. Ja, slutdestinationerna är många, men en sak har de alla gemensamt. Vi vill färdas dit säkert och bekvämt.

Det är många aspekter som bidrar till att du trivs och känner dig säker i din bil. Alla har vi olika önskemål och behov och på Biltema har vi något för alla bilälskare – oavsett om det är startkablar, bilbarnstolar eller smart förvaring till bagageluckan.

Barn i bilen

Dyrbar last brukar det kallas, och visst är det så! Med barn i bilen är säkerheten alltid det viktigaste och något som aldrig ska kompromissas.

En krock i 40 km/h, utan att sitta fastspänd i en ordentlig bilbarnstol, kan räcka för att ditt barn ska skada sig allvarligt. *

Mindre barn behöver extra skydd under bilfärden. De behöver en godkänd och ordentlig bilbarnstol, som är godkänd för deras längd och vikt. Det är viktigt att ni följer de rekommendationer som finns gällande vilken typ av bilbarnstol ni ska köpa. Barnets längd och vikt avgör om ni ska ha ett babyskydd, bältesstol eller en bälteskudde.

Uppsyn över barnen i baksätet

Att ha barnen i baksätet när du själv kör kan vi nog alla hålla med om har sina stressmoment. Du har inte alltid full koll på vad som händer där bak. En smart lösning är att montera en baksätesspegel. Baksätesspeglar gör att du på ett säkert sätt i backspegeln kan se ditt barn som sitter bakåtvänt i baksätet. Och barnet kan se dig genom speglarna, en smart lösning som kan minska en hel del stress.

71621

Håll koll på dina små - Med en baksätesspegel ser du enkelt barnen i baksätet.

Kolla in våra baksätesspeglar här

Komfort vid långa bilresor

Ska hela familjen åka på bilsemester? Eller pendlar du långt i arbetet? Att sitta skönt i bilen är viktigt, både för kroppen och knoppen.

Till exempel kan en skön magnet- och massagesits, som stimulerar blodcirkulationen, göra underverk för din rygg samtidigt som den ger bra ventilation mellan säte och rygg. Passa också på att utrusta bilen med sköna nackkuddar för passagerarna, solskydd till rutorna eller en smart dryckeshållare. Eller kanske en smart kylbox som håller drickan och maten kall under färden?

Ordning och förvaring i bilen

Om du har barn, djur eller medpassagerare i bilen så kan det snabbt bli många saker som ska få plats. Inför skidresan fylls ofta bagageluckan till sin bristningsgräns, och kanske behöver du till och med fylla en takbox för att få plats med all packning?

Förutom takboxen så finns det många andra smarta förvaringslösningar till bilen. Klä framsätena med varsin ryggstödsficka, så att barnen kan förvara sina ritblock, Ipads och färdkost.

Hitta din takbox här

Förvaring i bagageutrymmet

Även i bagageutrymmet kan du enkelt strukturera upp din förvaring. Med hjälp av bagageutrymmeslådor, bagagenät eller bagagerumsväskor kan du sortera din packning effektivt, och slipper ha småsaker som flyger omkring och skapar oreda. Ett paradis för den ordningsamme helt enkelt!

10 bra saker att ha i bilen

  • Varselväst
  • Varningstriangel (obligatoriskt)
  • Första hjälpen – kit
  • Startkablar
  • Mobilladdare
  • Vattenflaska
  • Ficklampa
  • Solglasögon
  • Låsolja
  • Bogserlina

* Siffror hämtade från Transportstyrelsens hemsida.
Läs mer på deras hemsida

Relaterade artiklar

Åk på bilsemester!

Åk på bilsemester!

Ge dig ut på bilsemester och upptäck landet! Men innan du ger dig ut på vägen är det viktigt att du kontrollerar bilen.

 Nio enkla steg till att byta hjulen själv

Nio enkla steg till att byta hjulen själv

Vi ger dig tipsen för hur du själv bytar hjul på bilen, för det är inte så svårt som man kanske tror!

Så gör du bilen redo för vintern

Så gör du bilen redo för vintern

Gör bilen redo för tuffare, kallare och halare vägar. Vi guidar dig i vad du behöver tänkta på, och vad du bör utrusta bilen med.