Ta med din fällbara cykel på båten

En hopfällbar elcykel ombord ger större frihet och fler möjligheter till upplevelser när man lägger till i gästhamnar i Sommarsverige eller utomlands.

En hopfällbar elcykel ger seglare och motorbåtsägare massor av glädje när du ligger i hamn och vill se dig omkring. En fällbar cykel ger möjlighet att uppleva närområdet eller till och med ta sig ännu längre bort om den fällbara cykeln är en elcykel. Om du har en elcykel har cykelturen till mataffären har aldrig varit enklare.

I den här artikeln går vi igenom vår hopfällbara elcykel/campingcykel, som lämpar sig för båtägare eller annan användning där det finns behov av en cykel som inte tar speciellt mycket plats och som är enkel att stuva undan.

Lätt att förvara och stuva undan en hopfällbar elcykel på båten

En hopfällbar elcykel har den fina egenskapen att den kan fällas ihop och stuvas undan när den inte används. En sådan cykel kan även rymmas i en mindre bil. På båten har du med en hopfällbar cykel möjlighet att förvara den under däck, där cykeln också är skyddad mot vädrets makter, och inte minst mot stöld när du ligger i hamn.

77329

Hopfälld cykel - Fällbar cykel som är helt ihopfälld och lätt att förvara ombord.

Elcykel med Shimano Nexus och Revoshift

En hopfällbar elcykel gör att du kan ta dig längre bort från hamnen och på så sätt uppleva mer när du är på resa. Vår hopfällbara elcykel har 3 hjälpnivåer och en batterikapacitet som ger en räckvidd på 30-60 km vid optimala förhållanden. Det är trevligt och smidigt med en elcykel och du kan dra nytta av den längre räckvidden och tar dig fram utan att behöva anstränga dig så mycket. Det är som om du har fått nya ben.

Du fäller enkelt ut elcykeln i några enkla moment och den är utrustad med 3 inbyggda växlar från Shimano Nexus-serien. Du växlar enkelt med Revoshift, som är en modern växelväljare som är inbyggd i handtaget, vilket är bekvämt när du är ute på din cykeltur.

77327
77328
77330

Massor av komfort på elcykeln

Elcykeln har en hel del elektriska funktioner som standard. Funktionerna ger båda komfort och säkerhet på cykelturen och gör det till en säker och bra upplevelse att cykla ut på äventyr. Det är funktioner som:

  • Kvalitetslampor med reflexer
  • 3-stegs assistansinställning
  • Laddare med automatisk laddningsövervakning
  • Mini-display på styret med PÅ/AV-funktion och visning av aktuell assistansinställning
77326

En hopfällbar cykel som går snabbt att fälla ut

Elcykeln är tillverkad i aluminium och väger endast 18 kg när batteriet inte är monterat. Den är enkel att fälla ihop och ut. Cykelns fällmekanism låses med en låsspak. Låsspaken är utrustad med en extra utlösare som skyddar mot felanvändning.

Underhåll av din fällbara cykel från Biltema

Den fällbara elcykeln har aluminiumram och därför är den också till viss del skyddad mot den ibland aggressiva maritima miljön. Det är dock alltid en bra idé att spola av cykeln med sötvatten om den har utsatts för havsvatten. Det kan den fällbara cykeln till exempel utsättas för om den står på däck när man seglar eller kör i grov sjö.

Du kan också med fördel skydda cykeln genom att spraya den med en multispray och sedan torka av den försiktigt. Det skapar en skyddande film som skyddar mot havsvatten och salt. Undvik att smörja bromsar och bromsytor.

Kom också ihåg att smörja kedjan med jämna mellanrum med cykelkedjeolja, dock inte Multispray, och att se till att sadelstolpen är välsmord så att den inte fastnar. Kom även ihåg att kontrollera däcktrycket då och då, speciellt om cykeln förvaras ombord länge utan att användas så att inte räckvidden på el försämras på grund av att det är för lite luft i däcken. Ladda även batteriet med jämna mellanrum om du inte använder elcykeln under en längre tid.

Kom ut och sträck på benen på en hopfällbar elcykel när du ligger i gästhamn – det ger dig bara fler möjligheter att uppleva saker.

Ha en fin båtsäsong!

Och kom ihåg att en fällbar cykel faktiskt är enkel att ta med sig överallt. Både när du campar, i bilens bagageutrymme på kör-själv-semestern eller om du bor på 6:e våningen på 32 kvadratmeter i centrala Stockholm.

Relaterade artiklar

Cyklar för alla åldrar och behov

Cyklar för alla åldrar och behov

Hitta din cykel i vårt breda sortiment.

Båtverktyg - vilka verktyg du behöver ha ombord

Båtverktyg - vilka verktyg du behöver ha ombord

Få inspiration till vilka verktyg du behöver ha med på båten.

Solpaneler – framtidens energikälla

Solpaneler – framtidens energikälla

Allt fler använder solpaneler och producerar egen grön el, med hjälp av solen. Gör det du också!