Välj rätt snöslunga

Välj rätt snöslunga

Att skotta snö är tungt, tidskrävande och fysiskt påfrestande. Med hjälp av en snöslunga kan du smidigt och enkelt röja bort stora mängder snö på kort tid. Men det är inte helt enkelt att veta vilken modell som passar bäst för just dig. Vilken modell du ska välja beror på hur stor din tomt är, hur underlaget ser ut och hur stor mängd snö som ska skottas bort. Här går vi igenom vad du borde tänka på innan du köper snöslunga.

Olika typer av snöslungor

Snöslungor delas upp i två huvudtyper, enstegsslungor för mindre, plana ytor och tvåstegsslungor för större tomter med lutning eller ojämnt underlag.

Enstegsslungan - för små och plana ytor

En enstegsslunga räcker för en mindre, plan yta utan ojämnheter. Om ytan är mindre än 100 kvm kan vår enstegsslunga/elektriska snöskyffel vara ett bra alternativ. Den är utrustad med borstlös motor, teleskophandtag och inställning av utkastvinkeln. Om du bor i södra Sverige och har en liten, asfalterad garageuppfart är definitivt enstegsslungan ett självklart val för dig.

• Billigare än tvåstegsslungor
• Liten och enkel att förvara
• Passar för små och plana tomter

79063

Tvåstegsslunga - för krävande snöröjning

Tvåstegsslungan är den absolut vanligaste varianten av snöslunga. I första steget behandlas snön och i det andra slungas den iväg. Den här varianten klarar av både kuperad terräng, ojämna underlag och djup snö. Om du bor i mellersta eller norra Sverige och har en stor tomt är en tvåstegsslunga rätt val för dig. Våra tvåstegsslungor inkluderar allt från en nättare variant med 4-taktsmotor till en kraftigare modell med steglös hastighetsjustering, drivband och en arbetsbredd på 86,3 cm - och självklart allt där emellan.

• Starkare motor
• Passar för stora ytor med mycket snö
• Passar för alla underlag

Hjul eller larvfötter

Det vanliga är snöslungan är utrustad med hjul, men det finns även modeller som har larvfötter. Dessa snöslungor klarar extra tuffa förhållanden och har god framkomlighet även på ett kuperat eller lutande underlag.

Ta hand om din snöslunga

För att snöslungan ska hålla så länga som möjligt är det viktigt att serva och sköta om den genom att byta olja inför varje säsong. Du kan även täcka över den med ett skyddsöverdrag när den inte används.

Monterat och klart med Biltema Service

Vill du ha hjälp att montera din snöslunga? Genom Biltema Service får du din snöslunga monterad och klar vi köptillfället. Tillvalet görs antingen under köpprocessen på hemsidan eller i kassan i våra varuhus.

Mer om Biltema Service

Relaterade artiklar

Så halkbekämpar och snöröjer du din uppfart

Så halkbekämpar och snöröjer du din uppfart

Det finns flertalet metoder för att hålla garageuppfarten och gårdsplanen fri från is och snö. Vi hjälper dig!

Äntligen jullov - vad kan man göra på jullovet?

Äntligen jullov - vad kan man göra på jullovet?

Jullovet handlar om att vara tillsammans och att hitta en bra balans mellan att njuta av lata dagar och göra lite mer fartfyllda aktiviteter.

Picknick i pulkabacken

Picknick i pulkabacken

En picknick i vintersolen är det inte mycket som slår. Här får du tips på vad du kan ta med dig till pulkabacken.