Vi har reservdelar för din bil!

Vi har reservdelar för din bil!

Behöver din bil nya bromsar eller behöver du köpa nytt tändstift? Det kan lätt kännas som en djungel när du ska försöka hitta reservdelarna som passar just din bil, och vi förstår dig! Och just därför har vi också gjort det enklare för dig!

Sök på ditt registreringsnummer

I vårt sökfält på hemsidan och i appen slår du in din bils registreringsnummer och får sedan fram ett förslag på reservdelar som kan passa din bilmodell. Var uppmärksam på att det kan finnas fler alternativ än de som finns på Biltema, så det är viktigt att alltid jämföra den nya produkten med den gamla, befintliga, innan du börjar arbetet med att byta.

När du söker på ditt registreringsnummer får du även upp rekommendationer på service, beräknat på inrapporterad mätarställning och produkter till respektive service som finns i vårt Biltema sortiment. Det är viktigt att du som förare ansvarar för att följa den information som står i bilens servicemanual, där det redovisas vad som skall göras och bytas vid service.

Sök på ditt registreringsnummer här.

Biltema Original, som innehåller våra reservdelar till bilar grundades 1963, vilket gör att vi har mer än 50 års erfarenhet av högkvalitativa reservdelar. Vårt utbud har växt med åren och i dagsläget har vi över 5 000 reservdelar, till nästan 6 000 olika bilmodeller.

Med konceptet Biltema Original erbjuder vi prisvärda reservdelar som till utformning, funktion och kvalitet motsvarar den del biltillverkaren ursprungligen monterat.

Alla reservdelar hittar du också i vår 180 sidor långa Biltema Original katalog.

Bromsdelar

Biltema har många olika reservdelar för dina bromsar på bilen. Som vi alla förstår är det ju oerhört viktigt att bromssystemet fungerar som det ska på din bil, och därför är det viktigt att du köper kvalitativa reservdelar när du behöver byta ut något.

Bilens bromssystem kan bygga på olika tekniker, där de vanligaste är mekaniskt- och hydrauliskt system. Personbilar har det hydrauliska systemet till färdbromsen och det mekaniska till parkeringsbromsen. De båda systemen innehåller många delar, bland annat bromshydraulik, handbromswire, bromsrör, bromsskiva och övriga slitagedelar. Alla dessa delar, och många fler, behövs för att bromssystemet ska fungera och vi har reservdelarna för detta!

Vi skickar också med ett tips! Visste du att du själv ganska lätt kan se om dina bromsbelägg behöver bytas ut? När det återstår cirka 3 millimeter av beläggen bör de bytas ut. Sliter man ut dem helt kan det resultera i att man behöver köpa en helt ny bromsskiva och du utsätter dig själv och andra passagerare för fara i trafiken.

Kolla in vårt stora utbud av reservdelar för bromssystem

Torkarblad för ren framruta

Att ha en ren och klar vindruta, och rena strålkastare är oerhört viktigt ute på vägarna, och vi på Biltema har ett stort utbud av reservdelar till din torkarutrustning. Vi har bland annat spolarpumpar, spolarmunstycken och torkarblad till de vanligaste bilmodellerna på marknaden.

Här hittar du hela utbudet av torkarutrustning

Torkarblad – Clear vision Flatblade

Biltemas torkarblad Clear vision är ett innovativt torkarblad, optimerat för alla väderlekar. Med ett unikt adaptersystem passar torkarbladen de flesta bilmodeller.

Clear vision serien är tillverkat av ett grafitbelagt syntetiskt gummi för mjuk friktion och har en spoiler för utmärkt vindkontroll.

Innan du monterar dina torkarblad, tänk på att moderna bilars torkarblad oftast har olika längd på förar- och passagerarsidan. Därför är det viktigt att du mäter torkarbladen innan du börjar montera dem.

Är du osäker på hur du monterar torkarbladen? Ta det av våra instruktionsfilmer som hjälper dig montera dina torkarblad. På våra förpackningar finns det även en QR-kod som du kan scanna med kameran i mobilen, så kommer du direkt till instruktionsfilmerna.