Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Cirkelsågar

Köpguide cirkelsågar ‒ ett mångsidigt verktyg för kapning och urgröpning

En handcirkelsåg är ett mångsidigt verktyg som kan användas för att göra allt från spikraka till vinklade snitt i olika material. Men innan du väljer vilken cirkelsåg du ska köpa finns det en hel del att tänka på. Vad ska du använda den till? Ska den vara batteri- eller nätdriven?

Fyra saker att ta hänsyn till vid val av cirkelsåg

 • Batteri- eller nätdriven?
  En batteridriven cirkelsåg ger dig mer rörelsefrihet men har en begränsad drifttid och är vanligtvis även lite klenare än en nätdriven cirkelsåg. En nätdriven cirkelsåg må vara mer kraftfull och har obegränsad drifttid, men den kan bara användas i närheten av ett vägguttag.

 • Klinga
  De flesta cirkelsågar är anpassade för att såga i antingen trä eller metall och är därmed utrustade med en metall- eller träklinga. Du bör inte använda en metallklinga i en cirkelsåg avsedd för att såga i trä då en metallklinga behöver ha lägre varvtal än en träklinga. Det finns emellertid en del cirkelsågar som klarar både trä- och metallklingor.

 • Sågdjup
  Sågdjupet avgör hur tjockt material du kan såga i. Undersök det maximala sågdjupet när bladet inte är vinklat och det maximala sågdjupet vid 45°-vinkel.

 • Styrka
  En starkare motor ger högre varvtal och ju högre varvtal cirkelsågen har desto mer kontrollerad och effektiv blir sågningen.

Vanliga frågor om cirkelsågar

Vad använder man cirkelsåg till?

Den används för att kapa exempelvis reglar, plywoodskivor, metallskivor osv. Den kan även användas för att göra urtag och urgröpningar.

Hur använder man en cirkelsåg?

Börja med att markera var du ska såga. Ställ sedan in cirkelsågens sågdjup och vinkel. Sedan är det bara att köra i gång.

Vad kostar cirkelsågar?

På Biltema hittar du cirkelsågar från ca 300 kronor.